Desembarquen els 27 menors no acompanyats de l'Open Arms

La Guàrdia de Finances i els guardacostes italians s'encarreguen del trasllat des del vaixell fins a Lampedusa
17 agost 2019 16:52h
L'ONG ha declarat aquest dissabte al matí que la situació a bord, amb 134 migrants rescatats, és insostenible i que no poden garantir-ne la seguretat a coberta. / OPEN ARMS

BARCELONA. Itàlia ha ordenat aquest dissabte el desembarcament dels 27 menors no acompanyats de l'Open Arms després que el ministre de l'Interior del país, Mateo Salvini, ho haja permés en "contra de la seua voluntat". En una carta recollida pel diari La Reppublica, Salvini assegura que ho fa perquè li ho ha demanat el primer ministre, Giuseppe Conte. 

"Contra la meua voluntat i en l'enèsim exemple de la meua lleial col·laboració, dispose que no es posen obstacles a l'execució de la seua decisió", ha dit Salvini aquest dissabte. "Amb la mateixa sinceritat", continua, transmet la seua "preocupació" perquè aquesta decisió puga provocar que s'hagen de "fer càrrec d'uns subjectes de manera tan irreversible com onerosa".

"Per tal de garantir la seguretat i la serenitat de totes les persones a bord, hem sol·licitat el temps necessari per a comunicar-ho de manera adequada", ha dit l'ONG en Twitter.

Tutors assignats per ordre de la Fiscalia

Els 27 menors no acompanyats de l'Open Arms han desembarcat del vaixell Open Arms a través de dues embarcacions de la Guàrdia de Finances del Ministeri de l'Interior i els guardacostes italians. 

El desembarcament ha començat poc abans de les cinc de la vesprada, una hora després que el ministre Mateo Salvini ho autoritzara. Al port de Lampedusa els esperen tutors que tenen assignats per ordre del fiscal de menors de Palerm

L'ONG ha declarat aquest dissabte al matí que la situació a bord, amb 134 migrants rescatats, és insostenible i que no poden garantir-ne la seguretat a coberta. A bord queden ara 107 persones; dues d'elles són menors però acompanyats de familiars, motiu pel qual no s'ha autoritzat la seua evacuació.

next