Salvador assegura que la postura dels taxis i els VTC és "irreconciliable" i advoca pels 15 minuts de reserva del servei

Grezzi confia que els VTC seguiran prestant servei a València tot i la proposta del consistori d'allargar el temps de precontractació en una hora 
21 febrer 2019 12:47h
Salvador considera que la proposta de l'Ajuntament de València s'assembla a la del de Barcelona. / EFE

VALÈNCIA. La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assegurat aquest dijous que les postures entre els taxis i els VTC són "irreconciliables" però ha insistit que la tasca de l'Administració és "establir un espai de convivència".

Així ho ha explicat durant l'acte de presentació de les millores del servei nocturn de Metrovalencia, on ha estat acompanyada del regidor de mobilitat de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi.

En aquest sentit, Salvador ha negat les acusacions del sector dels VTC, que els darrers dies ha assegurat que no s'està comptant amb ells per a redactar el decret, i ha recordat que la Conselleria ha parlat amb els taxistes, Unauto, UGT, CCOO, la CEV i les associacions de consumidors per a arribar a un acord.

Salvador ha explicat que el decret radica en el traspàs de competències des del govern espanyol a les autonomies i ajuntaments, que tenen 4 anys per a regular. Una vegada passe eixe temps, caldrà respectar-se la proporció d'un VTC per cada 30 taxis. 

A més, ha assegurat que la Conselleria mantindrà la proposta de precontractació de 15 minuts per als VTC en àmbit interurbà –que és on tenen competències–, tot i que l'ajuntament de València ha decidit allargar aquest temps fins a una hora. La consellera no ha entrat a valorar la decisió, tot i que l'ha comparada amb el que s'ha fet a Barcelona, on Uber i Cabify han decidit deixar de prestar servei.

En aquesta línia, Giuseppe Grezzi ha assenyalat que a València "sempre" hi ha hagut VTC, que són serveis "discrecionals". "Si els VTC volen donar un servei en les mateixes condicions d'un taxi, ho poden fer. Si volen donar un altre tipus de servei, s'han d'adaptar al servei discrecional que ells donen", ha remarcat el regidor de mobilitat de l'Ajuntament de València." Tenim un servei públic que està regulat per llei, la llei del taxi, i després tenim els serveis discrecionals, i estic segur que es seguiran donant com s'ha fet fins ara", ha sentenciat. 

Així, Salvador ha explicat que, després d'haver escoltat totes les postures, iniciaran la tramitació del decret, traslladaran l'esborrany a totes les parts i s'obrirà un període d'al·legacions.

next