Roser Maestro s'imposa a Esther López Barceló i serà la cap de llista d'Esquerra Unida al Congrés per València

La regidora de Sagunt encapçala la candidatura 'Fent feminisme fem socialisme'
11 març 2019 18:43h
Roser Maestro (esquerra) i Esther López Barceló (dreta) optaven en les primàries a encapçalar la llista d'EUPV al Congrés per València.

VALÈNCIA. La militància d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ja ha triat la persona que serà la cap de llista del partit en les eleccions generals per la circumscripció de València. Malgrat que la formació d'esquerres té previst anunciar els resultats oficials aquest 12 de març, aquest mateix dilluns la candidata Esther López Barceló ha comunicat a través de les seues xarxes socials que la seua companya Roser Maestro ha sigut la més votada per a encapçalar la llista al Congrés per la circumscripció de València. Poc després, el Partit Comunista del País Valencià ha fet oficial els resultats a través d'una nota de premsa.

L'actual regidora a Sagunt (el Camp de Morvedre) s'ha imposat així en el procés de primàries a l'exdiputada a les Corts Esther López Barceló, que presentava una llista emmarcada dins del projecte del coordinador general d'Esquerra Unida, Alberto Garzón. Maestre encapçala la candidatura 'Fent feminisme fem més socialisme'. López Barceló ha felicitat Maestro amb un missatge a les seues xarxes i ha avançat que a partir d'ara es posa a disposició d'Esquerra Unida per a aconseguir uns bons resultats en les generals del 28 d'abril.

Les primàries d'Esquerra Unida tan sols han dirimit el número 1 de la candidatura per València al Congrés, atés que per a la llista de Castelló i d'Alacant tan sols s'havia presentat una persona. Així, els caps de llista d'EUPV al Congrés seran Roser Maestro per València; Cristian Veses i Donet, per Castelló, i Iñaki Pérez Rico, actual regidor d'Elda, per Alacant.

Pel que fa al Senat, només les candidatures de l'equip de Garzón van presentar candidats a la cambra alta. Segons va informar Esquerra Unida en un comunicat la passada setmana, els únics noms presentats eren els de Maria José Gómez Pimpollo per Alacant, Francisco Porcar per Castelló i Luis Escobar per València.

next