Rodríguez i els seus afins del PSPV creen una marca per a presentar-se en diversos pobles de la Vall d'Albaida

El partit La Vall d'Albaida ens uneix tractarà d'obtindre suport arreu de la comarca per a poder entrar també en la Diputació de València
18 abril 2019 06:00h
Jorge Rodríguez, en una visita al Palomar, acompanyat per l'alcalde del municipi, Jordi Vila.  / DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Aquest dimarts a la nit, hores després de fer-se públics alguns dels aspectes del sumari del cas Alqueria, Jorge Rodríguez va anunciar que no seria el candidat del PSPV a l'Alcaldia d'Ontinyent. No obstant això, en eixa mateixa comunicació no tancava la porta a seguir sent candidat. Només un dia després, feia pública la decisió de presentar-se a l'Alcaldia amb un nou partit: La Vall d'Albaida ens uneix

Durant tot el dimecres es va especular amb quina fórmula triaria Rodríguez si finalment feia el pas endavant. Una de les possibilitats que l'encara alcalde tenia sobre la taula era la de configurar una candidatura sota la fórmula de l'agrupació d'electors. Com que es tracta d'un municipi d'entre 10.001 i 50.000 habitants, Rodríguez necessitaria reunir 500 firmes abans del 22 d'abril, quan acaba el termini de presentació de candidatures.

No semblava molt complicat, ja que tal com va recordar l'agrupació local del PSPV d'Ontinyent, que durant tot el procés judicial ha mostrat el seu suport incondicional a Rodríguez, està governant actualment amb el 63% dels vots i 14 regidors. No obstant això, finalment Rodríguez ha optat per anar amb un nou partit. Ara, el PSPV d'Ontinyent s'enfronta al repte de buscar un nou cap de llista que puga plantar cara a Rodríguez a les urnes. 

'Ens uneix'

Segons ha pogut comprovar Diari La Veu, el 19 de desembre –tot i que Rodríguez ja havia sigut proclamat candidat del PSPV– es va registrar el partit La Vall d'Albaida ens uneix (LAVALL, en sigles). La persona que consta com a secretària general és María Reyes Vila Vila. No és un nom qualsevol, ja que es tracta de la germana de Jordi Vila, alcalde del Palomar, secretari d'Organització del PSPV a la comarca de la Vall d'Albaida i una de les persones pròximes a Rodríguez.

Però aquest nou partit no seria només la plataforma per la qual Rodríguez es presentarà per a reeditar el seu càrrec com alcalde d'Ontinyent, sinó que s'ha concebut com una marca paraigua per a tota la comarca de la Vall d'Albaida, amb presència a diversos municipis i, d'aquesta manera, amb opcions per a entrar també en la Diputació de València.

Fonts consultades per aquest mitjà expliquen que hi ha "moviments" a la comarca. Fins i tot el mateix Jordi Vila i gent del seu entorn plantegen presentar-se en aquestes candidatures municipals, que adoptarien la denominació de 'nom del municipi ens uneix'. Per exemple, El Palomar ens uneix o Ontinyent ens uneix.

Precisament l'etiqueta #ontinyentensunix va ser la utilitzada per Rodríguez en una publicació en Facebook al setembre. Però en aquella ocasió, i també aquest dimarts i dimecres, usava a més l'expressió 'Tot per Ontinyent', vàlida com a lema de campanya.

next