Els 'riders' de Deliveroo reclamen davant els jutjats que se'ls reconega com a "falsos autònoms de manual"

La Ciutat de la Justícia ha acollit aquest dilluns un judici pel recurs de l'empresa contra una acta de la Inspecció de Treball sobre l'estatus laboral dels repartidors
25 febrer 2019 18:11h
Riders x Derechos lamenten que "la subordinació amb l'empresa és total". Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. Vora un centenar de 'riders' de Deliveroo han reclamat aquest dilluns a València que es reconega que tenen una relació laboral amb l'empresa i que estan treballant com a "falsos autònoms de manual".

Així ho ha explicat en atenció als mitjans davant la Ciutat de la Justícia de València el membre de Riders x Derechos Carlos Iglesias, minuts abans de la celebració d'una vista per un recurs de Deliveroo a una acta de liquidació a la Tresoreria de la Seguretat Social oberta per la Inspecció de Treball per un import de 169.814,90 euros per "impagament de quota patronal" i en la qual es remarcava que els repartidors eren "falsos autònoms", segons ha indicat Intersindical Valenciana, que representa a aquests treballadors.

"La Inspecció de Treball va dictaminar que la nostra relació amb l'empresa era laboral. Ara és un jutge qui ha de decidir si la nostra relació és laboral o no", ha assenyalat Iglesias. El 'rider' ha criticat que els treballadors d'aquesta firma pateixen "condicions tan volàtils" que "no es pot parlar de condicions".

"L'única condició que hi ha és que no hi ha condicions, i com no hi ha cap mena de condició perquè som autònoms, ells poden fer el que els done la gana amb nosaltres. Ens poden desconnectar quan vulguen, et poden donar el volum de negoci que ells vulguen. La subordinació amb l'empresa és total", ha lamentat.

Al seu parer, el que ocorre amb aquesta empresa "és un frau i no ja només als 'riders', sinó a tot el sistema de benestar espanyol". "És un frau a la construcció d'hospitals, a la construcció de col·legis. Si aquesta gent no paga les seues cotitzacions, com es pagarà tot això? Per què els impostos sempre els hem de pagar els mateixos i les grans corporacions es lliuren?", ha exposat.

A més, Iglesias ha afirmat que "l'empresa ha fet algunes correccions", però "totes cosmètiques" i amb la finalitat de "maquillar la realitat", però ha assegurat que continuen "sent falsos autònoms".

next