Ribó veu "innecesària" una vicealcaldia i creu que pot generar "més disfuncions que ajudes"

L'alcalde creu que el PSPV tindrà "una visibilitat suficient amb la primera tinença d'alcaldia" i demana un acord "comparable al de fa quatre anys"
20 juny 2019 12:45h
Ribó ha assegurat que no està disposat a governar en coalició "a qualsevol preu". / EFE

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha considerat que crear una vicealcaldia, com reclama el PSPV, "no és una qüestió assumible" i "és totalment innecessària", perquè, a més que no està prevista en el reglament de funcionament de l'Ajuntament, pot generar "més disfuncions que ajudes".

En declaracions als mitjans després de visitar la taula informativa instal·lada per ACNUR a la plaça de l'Ajuntament, Ribó ha reconegut que les negociacions entre Compromís i el PSPV per a la formació del nou govern local "tenen algun problema" en referència al desacord sobre la vicealcaldia.

Ribó ha defensat un govern "semblant al que hi ha hagut aquests quatre anys", un executiu de coalició en què els socialistes "tinguen una visibilitat adequada" i on existisca una distribució d'àrees "proporcional als vots" que cada formació va obtindre en les eleccions del 26 de maig.

"Entenem que hi ha una visibilitat suficient amb la primera tinença d'alcaldia", ha assegurat l'alcalde, qui ha assenyalat que, a partir d'ahí, "és perfectament possible i viable treballar en un govern de coalició amb coordenades comparables a les de fa quatre anys però modificades pel resultat electoral".

Sobre la possibilitat de governar en solitari, Ribó ha reconegut que és una possibilitat que dona el reglament, però ha dit que des de Compromís no la desitgen perquè això "no ajuda a l'estabilitat" i perquè governar en coalició "és molt millor que governar en solitari".

No obstant això, ha advertit que no estan disposats a governar en coalició "a qualsevol preu" i que l'única condició que posen, ha insistit, és que siga una situació "comparable a la de fa quatre anys".

next