Ribó assegura que la remodelació de la plaça de l'Ajuntament es farà durant aquest mandat

L'alcalde de València explica que la fase de conversió en zona de vianants tindrà lloc al "més prompte possible" 
6 setembre 2019 17:05h
L'alcalde ha recordat que la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament està inclòs en l'acord del Rialto. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALENCIÀ. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat aquest divendres que "al més prompte possible" començarà la fase de conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament i que, a més, es completarà durant aquest mandat. Posteriorment, a aquesta primera fase de remodelació "blana" –com la definia la regidora d'Urbanisme i vicealcaldessa Sandra Gómez en la presentació de les bases del concurs públic del projecte– li seguirà una segona etapa de reurbanització de la plaça. 

Segons ha avançat l'alcalde, la fase de conversió en zona de vianants estarà guiada per una política de "canvi en la mobilitat" i de recuperació de l'espai públic amable i accessible, que donarà prioritat a les persones que caminen i al transport públic. Mentrestant, la segona fase –la de reurbanització– seguirà les pautes marcades per la ciutadania, a partir del procés participatiu que aquest dijous també va anunciar la regidora Elisa Valía.

"València ha de ser una capital moderna i la mobilitat en aquest moment implica obrir espais a les persones que caminen, al transport públic i a la mobilitat sostenible, com ara la bici", ha dit l'alcalde en declaracions als periodistes. Ribó s'ha mostrat convençut que la plaça serà per a "aquest mandat" en una data que anunciaran "en el seu moment". Per la seua banda, la vicealcaldessa no va concretar en el seu moment si el projecte seria possible en aquests quatre anys, sinó que es va remetre que la prioritat seria la remodelació de les places de la Reina, de la Llotja i de Bruges.

L'alcalde ha recordat que la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament està inclòs en l'acord del Rialto i permetrà fer de València "una ciutat de places". Així, ha reiterat la voluntat del govern municipal de desenvolupar "ja" el projecte, que, alhora, compta amb una dimensió urbanística, una altra participativa i una tercera en l'àmbit de la mobilitat.

La regidoria de Mobilitat Sostenible s'encarrega de la nova planta viària que es configurarà en la primera fase i que incorporarà els criteris que han d'incloure els equips redactors dels projectes a concurs. 

next