Ribó reforça la voluntat de Compromís d'implantar una taxa turística per a València

Gómez es remet que és competència de la Generalitat, mentre que Català expressa el seu rebuig cap a la proposta
4 juliol 2019 19:00h
Ribó afirma que la taxa podria contribuir a millorar els serveis municipals, com la neteja, la seguretat o la mobilitat. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. L'alcalde de la València, Joan Ribó, ha destacat la seua "voluntat" i la de Compromís que s'implante en la ciutat una taxa turística, que considera "imprescindible" per a contribuir a pagar diversos serveis municipals i que, a més, es gestione des del govern local en correlació amb la Generalitat.

Ribó ha afirmat que si bé el turisme suposa una contribució econòmica important a la ciutat, també suposa una major necessitat de serveis de neteja, de seguretat o de mobilitat. "Pensem que és important que els turistes  contribuïsquen", ha destacat, de manera que la despesa no recaiga únicament sobre els ciutadans valencians.

"Existeix també a altres ciutats europees com ara Roma, Barcelona o Mallorca", ha assenyalat, per a justificar que aquesta taxa no implica necessàriament un efecte reductor del turisme. Segons Ribó, la implantació de la taxa turística també permetria solucionar problemes de la ciutat, com ara el rebuig del turisme a certs barris o establir un mecanisme per a intentar regular els apartaments turístics. 

Tot i això, l'alcalde entén que existisquen ciutats que no la vulguen, però ha advocat per treballar amb la Generalitat per a poder implantar-la a València. "Ningú s'espanta per la taxa turística quan viatja", ha reiterat Ribó. 

Per la seua banda, la portaveu municipal del PSPV, Sandra Gómez, ha explicat que el debat li correspon a la Generalitat i que, en el moment que aquesta es pronuncie, ja es podrà determinar com aplicar-la, en quin període i amb quina flexibilitat a la ciutat de València. En qualsevol cas, ha insistit que pot ser una eina "positiva" que pot ajudar a "modular el turisme" i avançar cap al "turisme que es vol per a la ciutat".

Finalment, la portaveu del PP a l'Ajuntament, María José Català, ha ressaltat que des del partit estan "en contra" d'implantar una taxa turística com a "plantejament inicial". Això sí, ha destacat la voluntat de configurar una comissió per estudiar-ho amb el sector i, si en tot cas aquest considerara que és oportuna, s'estudiaria en quina forma podria establir-se.

next