Ribó reclama una "aposta decidida" pel transport ferroviari al port de València

L'alcalde valora positivament la reunió proposada per la Generalitat alhora que advoca per minimitzar l'impacte ambiental de l'ampliació 
6 agost 2019 17:46h
Ribó s'ha mantingut en la seua postura d'utilitzar el túnel de la Serradora per a minimitzar l'impacte ambiental de l'ampliació. / EFE

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat positivament la intenció de la Generalitat de realitzar una reunió per a fixar els criteris del desenvolupament del port de València, però ha subratllat que cal fer "una aposta decidida per la descarbonització i pel transport ferroviari".

L'alcalde ha destacat en un comunicat que l'accés nord del port "s'ha de fer tenint en compte que València és un node fonamental del corredor mediterrani". Per tant, al seu judici, l'ampliació del port hauria d'estar integrada en el desenvolupament d'aquesta infraestructura ferroviària.

Ribó s'ha reafirmat en la seua proposta per l'accés nord al port, que, segons ha indicat, "compagina el respecte al medi ambient amb el desenvolupament econòmic de la ciutat". La proposta de l'alcalde implica crear una estació intermodal a Sagunt que evite la duplicació del nombre de camions que circulen per l'entorn del port. Segons ell, això suposaria un impuls al corredor i al soterrament de les vies del Parc Central.

Sobre la reunió que ha plantejat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, Ribó ha assenyalat que suposaria una aproximació "al model d’Europa, on ja funcionen diferents experiències per a utilitzar únicament el tren amb l'objectiu d'evitar la contaminació".

"Sabem que l'accés nord suposa un augment de la producció del port i ens sembla positiu, però també sabem que comporta problemes mediambientals, i això és el que hem d'analitzar i hem d'evitar", ha recalcat l'alcalde. Així, Ribó s'ha ancorat en la seua postura d'utilitzar el túnel de la Serradora per a minimitzar l'impacte ambiental de l'ampliació.

next