Ribó presentarà aquest divendres l'informe d'avaluació de danys del Palau de la Música

Els despreniments han obligat a traslladar la programació a altres espais, com ara al Teatre El Musical i al Teatre Principal
4 juliol 2019 13:55h
L'alcalde explica que el despreniment no té a veure amb l'estructura de l'edifici. / DANIEL GARCÍA-SALA 

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que aquest divendres es presentarà en la junta de portaveus de l'Ajuntament l'informe dels bombers que avaluarà els danys que va patir el Palau de la Música. El passat cap de setmana, la sala Rodrigo de l'edifici va sofrir un despreniment de la coberta acústica, que podria haver estat produït per l'acumulació d'humitats.

L'alcalde ha assenyalat que la part que s'ha caigut, "evidentment, no té a veure amb l'estructura", sinó amb l'element que controla el sistema d'audició, que, ha afegit "són unes plaques". Per aquesta raó, ha assenyalat que necessiten l'opinió d'un tècnic específic de disseny d'auditoris per a avaluar els danys.

Els desperfectes i la necessitat de revisar instal·lacions per prevenció han obligat a desplaçar a altres espais la programació prevista. En concret, les actuacions que estaven previstes del Festival de Jazz s'han desplaçat al Teatre El Musical i al Teatre Principal. A més, aquest dimarts, 2 de juliol, ja es van reunir diversos portaveus dels partits polítics amb el director del Palau de la Música, Vicent Ros, per a conéixer la situació.

Per la seua banda, la portaveu del PSPV a València, Sandra Gómez, ha remarcat que "s'està fent una revisió per part del servei del departament de bombers i per part de l'Ajuntament de València". Gómez també ha afegit que des del PSPV posaran totes les seues forces a "mirar pels edificis municipals" i, especialment, per un lloc "emblemàtic" com és el Palau.

"És important que es mantinga en les òptimes condicions de seguretat. Em consta que s'està treballant a dia de hui, i en això seguirem treballant", ha insistit la portaveu socialista.

La portaveu del Partit Popular, Maria José Català, ha explicat que espera que es conega també el resultat d'aquest informe dels bombers i que es puga "abordar amb serietat" el problema. A ulls de la portaveu popular, la situació és una mostra que, per part de l'Autoritat, cal una "auditoria general" de l'edifici i "un compromís econòmic" que ha d'abordar-se en el pròxim pressupost.

Al seu judici, el problema és que se li estan "posant pegats" a un edifici que té més de trenta anys –va ser inaugurat el 1987– i pel qual "han passat molts valencians". "És la Casa de la Música i és un emblema de la cultura de València", ha remarcat la portaveu dels populars, que ha instat els responsables –en referència a Compromís i al PSPV– que "donen la cara".

next