Ribó i Gómez escenifiquen el desgel perquè Compromís i PSPV comencen a negociar aquest divendres La Nau

L'alcalde en funcions i la vicealcaldessa es reuniran al Rialto abans que els negociadors dels dos partits es troben per primera vegada per a definir el programa de govern
6 juny 2019 20:07h
Ribó i Gómez es reuniran després de la Junta de Govern Local al Teatre Rialto. / EFE

VALÈNCIA. L'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, mantindrà aquest divendres una reunió amb la portaveu socialista a l'Ajuntament, Sandra Gómez, prèvia a l'inici de les reunions de la comissió negociadora per a formar el nou govern municipal.

Ribó i Gómez es veuran per primera vegada de manera oficial després de setmanes de declaracions creuades i desencontres. La foto que es produirà a les 10.30 hores a l'edifici Rialto serà el desgel d'una relació que s'ha tibat sobre manera en els darrers dies.

El líder de Compromís i alcalde en funcions, Joan Ribó, va explicar aquest dijous que la seua trobada amb Sandra Gómez serà per a començar a parlar del futur govern de La Nau, tot i que serà la comissió negociadora la que després perfilarà l'acord de govern. La cita entre Ribó i Gómez se celebrarà fora de l'Ajuntament, concretament al Rialto, perquè el consistori "és un lloc oficial", va assenyalar l'alcalde en funcions. 

El primer contacte de treball es produirà a les 13.00 hores d'aquest divendres i, segons fonts dels partits, servirà per a anar dibuixant el programa de govern per als pròxims quatre anys. Serà la primera reunió de la comissió negociadora, que comptarà amb un total de huit membres, quatre de cada partit. Compromís va ser el primer partit a triar els seus negociadors. Els seus representants seran Esther Tarín, Amadeu Mezquida, Pilar Soriano i Papi Robles. Per part del PSPV, que va triar els seus negociadors aquest dijous, aniran a la reunió Rafael Rubio, Carlos Vila, Teresa Alterejos i Borja Sanjuán.

Una trobada prèvia a la negociació

Preguntat per si amb aquesta reunió ja queda desbloquejada la situació i començaran les negociacions amb normalitat, Joan Ribó va assegurar: "Sí, crec que sí. Nosaltres hem plantejat ja els punts programàtics que volem i, per la seua part, també".

Respecte a la seua relació amb la portaveu socialista, Ribó va negar que no siga fluida: "El problema és que hi ha hagut un error d'interpretació en aquest tema. Crec que el tema s'ha arreglat; tindrem la reunió corresponent i ens posarem a negociar".

Segons Ribó, "en aquests temes, si mires pels pobles, municipis i ciutats, les formes de negociar comencen i a vegades tenen la seua complicació. Les coses s'estan arreglant; les arreglem i a funcionar". "Hi ha tempestes que són molt senzilles d'arreglar, i aquesta és una d'elles perquè està molt circumscrita i no té més importància", va concloure.

next