Ribó veu "exagerada" la crítica de Gent de Compromís: "No es poden tindre els mateixos drets que els afiliats"

L'alcalde de València ha afirmat que si algú vol estar en els debats interns ho pot fer "d'una manera molt fàcil: apuntant-se a un dels tres partits" que formen la coalició
16 juliol 2019 14:24h
"Les crítiques són absolutament exagerades", ha assegurat Ribó. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'alcalde de València i membre de Compromís, Joan Ribó, ha considerat aquest dimarts "totalment exagerades les crítiques" de Gent de Compromís a la coalició per falta de democràcia interna i ha assenyalat que les persones que formen part de la formació sense pertànyer al Bloc, Iniciativa i Verds no poden "tindre els mateixos drets que els afiliats" a un d'aquests tres partits.

Així, ha indicat que si algú vol o té pretensions d'estar en debats de Compromís pot fer-ho d'"una manera molt fàcil": apuntant-se "a un dels tres partits" que al costat del col·lectiu Gent de Compromís integren aquesta coalició.

Joan Ribó, vinculat inicialment a aquesta branca de la coalició, s'ha pronunciat d'aquesta manera després de participar en la presentació de l'esdeveniment esportiu i solidari 'València contra el Càncer'.

Gent de Compromís va anunciar aquest dilluns la seua decisió de "cessar indefinidament" la seua activitat organitzada "a causa de la greu falta de democràcia interna existent en Compromís". El col·lectiu va assenyalar que, malgrat els "innombrables" intents per a arribar a una solució, les direccions dels partits que formen part de Compromís "han impedit sistemàticament que les persones directament afiliades pogueren gaudir dels mateixos drets que la resta de militants".

"Crec que les crítiques són absolutament exagerades", ha afirmat el primer edil, que ha destacat que "no allò que no es pot pretendre és tindre els mateixos drets que les persones que estan afiliades a un partit".

Així, ha explicat que en Compromís hi ha gent afiliada a un partit, com ara el Bloc, Iniciativa o Verds, i uns altres, com ell, que "no volen afiliar-se a un partit", i ha instat a respectar totes les opcions tenint en compte que es tracta d'"una coalició".

"En Compromís hi ha tres partits. La gent que vol afiliar-se a un partit s'afilia al Bloc, a Iniciativa o als Verds, i funciona. El que no podem pretendre és tindre els mateixos drets que les persones que estan afiliades a un partit. Això és una coalició. S'ha d'entendre perfectament i és totalment raonable", ha subratllat.

next