Ribó estudia la possibilitat d'instal·lar plaques fotovoltaiques als terrats dels habitatges

L'alcalde afirma que l'energia obtinguda mitjançant aquest sistema aniria destinada a l'autoconsum i als serveis comuns de les vivendes
17 juliol 2019 17:41h
Ribó ha mantingut una reunió amb el conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, per a tractar les energies renovables. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA 

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València obri la porta al fet que puguen instal·lar-se plaques fotovoltaiques als terrats dels habitatges. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha plantejat la possibilitat de "donar facilitats" perquè les vivendes disposen d'un subministrament energètic renovable. Amb aquest mecanisme, segons ha aclarit, es permetria la producció d'energia neta i sostenible que aniria dedicada a l'autoconsum en els serveis comuns dels edificis.

Ribó ha compartit aquestes impressions en les seues reunions amb el conseller d'Economia, Rafael Climent, i el d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau. "València vol ser una ciutat sostenible i una de les línies que fins ara no havíem pogut posar en marxa és la de l'energia fotovoltaica", ha destacat l'alcalde.

En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que el primer pas consistiria a facilitar els mecanismes administratius i, després, des de l'Ajuntament es posarien en contacte amb les empreses d'instal·lacions fotovoltaiques. L'alcalde ha afegit que treballarà amb la Conselleria d'Economia per a activar aquesta possibilitat de subministrament energètic de manera conjunta.

Climent, per la seua banda, ha puntualitzat que aquesta possibilitat havia sigut tancada amb el govern central del Partit Popular. Tot i això, el conseller ha destacat que ara el decret del 5 d'octubre "obri la possibilitat d'autoconsum compartit". D'aquesta forma, es contribuiria a abocar "menys CO₂ a l'atmosfera" i es contribuiria a l'estalvi energètic. Per un altre costat, Rubén Martínez Dalmau s'ha mostrat favorable a establir mesures per a produir energia neta.

next