Ribó demana al València CF "un plantejament seriós" sobre els seus estadis

El club de futbol es planteja abandonar la idea de traslladar el seu estadi a l'avinguda de les Corts Valencianes
28 març 2019 16:36h
Una nova proposta del València CF sobre l'estadi hauria de tindre "el vistiplau" de la Generalitat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat aquest dijous, respecte a la possibilitat que el València CF abandone la idea de traslladar el seu estadi a l'avinguda de les Corts Valencianes i es quede en el situat a Aragó, que el club esportiu ha de "fer un plantejament seriós" sobre la ubicació que desitja per al seu camp de futbol.

Ribó ha indicat que "algun dia" el València CF haurà de traslladar al consistori aquesta consideració. "El València haurà d'explicar-nos què vol fer de major, per dir-ho d'alguna forma, i ens ho haurà de contar", ha afirmat el primer edil, qui ha assegurat que "fins ara" no tenia coneixement de la citada possibilitat i que l'ha coneguda aquest dijous.

El responsable municipal i candidat de Compromís a la reelecció s'ha pronunciat d'aquesta manera, en declaracions als mitjans de comunicació, abans de començar el ple ordinari de març celebrat en el consistori. Així, ha comentat que, "en principi, va donar per descomptat que hi hauria un canvi" d'estadi i que el club es traslladaria a l'estadi que es va començar a construir a l'avinguda de les Corts Valencianes.

"És un rumor. Com a tal ho veiem i no avaluarem", ha agregat l'alcalde, qui ha assenyalat que "el València CF és qui ha de fer un plantejament seriós d'això".

Requeriria el vistiplau de la Generalitat

Per la seua part, la primera tinent d'alcalde i portaveu socialista, Sandra Gómez, ha exposat, preguntada per aquest assumpte, que el seu grup espera una "proposta formal" per a opinar sobre el tema. Així mateix, el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha comentat que seria "complex" aquest canvi de criteri. 

"Cal recordar que tota l'operació de Mestalla es basa en una Actuació Territorial Estratègica que depén de la Generalitat", ha precisat, al mateix temps que ha destacat també que "hi ha un conveni que s'està complint i desenvolupant entre l'Ajuntament i el València CF" respecte al trasllat de l'estadi. 

L'edil ha apuntat que en el cas de materialitzar-se una nova proposta del València CF sobre l'estadi hauria de "donar el vistiplau la Generalitat" i ha dit que "per descomptat, revestiria una complexitat molt important".

"Una mica absurd"

Així mateix, la portaveu de València en Comú i segona tinent d'alcalde, María Oliver, ha indicat, que "la permuta va ser un disbarat des del primer moment i l'ampliació de Mestalla va ser un disbarat". "En aquest moment estem tramitant un gran pavelló en l'altra punta de la ciutat i sembla una mica absurd la demolició d'un que està sense acabar", ha afegit.

Per part seua, des del moviment Marea Valencianista s'ha apuntat en un comunicat que el club s'ha gastat quasi 150 milions d'euros en el nou Mestalla i ha recalcat que "qualsevol veí pot sol·licitar l'execució de la sentència del Suprem" per a enderrocar el de l'avinguda d'Aragó, que és ferma. Així mateix, subratlla que sense la qualificació de sòl residencial del vell camp, el club "no podria garantir els crèdits de 180 milions d'euros amb Bankia i La Caixa".

"El solar del nou Mestalla no pot canviar la seua qualificació sense generar una escalada de demandes dels antics propietaris i per presumpta prevaricació" i reclamar per lucre cessant, ha advertit el responsable d'aquest col·lectiu, Miguel Zorío, qui calcula que el club podria patir pèrdues de més de 200 milions d'euros, la qual cosa "implicaria la fallida automàtica i la seua desaparició".

next