Ribó considera que les "persones noves" triades en les primàries "enriquiran" la candidatura  de Compromís

La coalició confirma que Lozano ocuparà el número dos en la llista de València, seguida dels regidors Tello, Fuset i Grezzi
10 març 2019 17:02h
Ribó ha sigut reelegit en les primàries amb més d'un 90% dels vots emesos. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'alcalde de València i candidat a la reelecció per Compromís, Joan Ribó, ha valorat de manera "molt satisfactòria" els resultats de les primàries de la seua formació, en els quals ha sigut reelegit per a un segon mandat en l'Alcaldia de València, amb més d'un 90% dels vots emesos. Així, s'ha mostrat "content" amb el resultat i ha destacat que en els resultats s'han incorporat "persones noves que enriquiran".

"Hi ha una cosa que és clara i contundent: són les primàries més nombroses quant a participació de qualsevol partit que treballe a la nostra ciutat, en aquesta Comunitat i em sembla que en tota Espanya", ha ressaltat l'alcalde.

Pel que fa a la resta de companys electes, Ribó ha assenyalat que "els regidors, en la seua immensa majoria, es mantenen aproximadament en els llocs d'eixida i a més s'han triat a una sèrie de persones noves que crec que enriquiran la candidatura".

D'aquestes cares noves ha destacat la que ha sigut l'alcaldessa del poble de la Torre, Lucía Beamud, de la qual ha dit: "És una xica amb molt de potencial, sociòloga i molt jove". Un altre nom que ha esmentat ha sigut el de l'anterior cap de llista per València en Comú, Jordi Peris, qui anirà de número 13 en la llista de Compromís i li sembla "una adquisició important".

El propòsit de la seua candidatura, segons Ribó, és, "en un primer lloc, consolidar el govern de la Nau i, en segon lloc, obtindre els millors resultats possibles".

Llista de Compromís per València

Després del resultat de les primàries, des de la coalició han fet pública la llista electoral que acompanyarà Ribó en les eleccions municipals, en la qual l'alcalde comptarà amb Isabel Lozano i Glòria Tello en el lloc dos i tres.

El quart, per qüestions de paritat i pluralitat de les formacions que formen Compromís, l'ocuparà el més votat en les primàries, Pere Fuset. Després d'ell aniran el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i l'alcaldessa pedània de la Torre, Lucía Beamud.

En el lloc número set i huit aniran els regidors Carlos Galiana i Sergi Campillo, mentre que l'excoordinadora de Lambda Luisa Notario anirà de número nou. Després d'ella concorreran l'alcalde pedani de Castellar-l'Oliveral, Alejandro Ramon, i l'actual secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades.

L'última dels actuals edils de l'equip de govern de Ribó a aparéixer en la llista serà la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, en el número 12. Després d'ella estarà l'exregidor de València en Comú, fitxat com a independent, Jordi Peris, en el lloc 13.

La llista la completen Anna Batlle, Víctor Arroyo, Isabel Garcia, Joan Mansanet, Ferran Senent, Maria Margaix, Raquel Romero, Jordi Martínez, Antonio Catalán, Víctor Talens, Javier Terrádez, Josep Vicent Vayà i Miquel Juan.

next