Ribó assegura que els nivells de contaminació de l'aire a València encara són "baixos"

L'alcalde de València reconeix que hi ha hagut dos moments puntuals on s'han superat els límits de contaminació, però que no és necessari activar els protocols
27 febrer 2019 12:33h
Ribó assegura que la causa de la contaminació és la circulació de vehicles de combustió. / EFE

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha enviat un missatge de "tranquil·litat" a la població davant la denúncia d'un augment de la pol·lució perquè la ciutat té "uns nivells de contaminació baixos" i es treballa per a "baixar-los més". Així, Ribó ha insistit que encara no es compleixen els mínims per a activar el protocol.

A preguntes dels periodistes sobre la denúncia que València està en nivells alts de pol·lució, Ribó ha explicat que en aquests moments s'està davant d'un "clàssic, l'anticicló del final de l'hivern, en el qual els nivells de pol·lució de l'aire augmenten i agafen els màxims a la ciutat".

Ha confirmat que sí que hi ha hagut "dos valors alts", que suposarien avisar les persones "a les quals podria afectar", però que un d'ells, el de l'estació de control que hi ha al costat del Parc Central, "no estava corregit" i donava resultats "exagerats" i, per tant, ha dit que València "no està a eixos nivells" de risc.

Ribó ha assenyalat que quan hi ha obres al costat d'alguna d'aquestes estacions, les partícules PM-10 i PM-2,5, que eren les que s'havien eixit dels límits, "augmenten sempre i necessiten els posteriors controls".

"Vull tranquil·litzar els valencians", ha afirmat Ribó en argumentar que "els nivells de contaminació de València són baixos": "Treballem per a reduir-los més perquè la causa d'aquesta contaminació és la circulació de vehicles de combustió. El que estem fent és intensificar l'ús de vehicles que no produïsquen gasos que puguen contaminar".

A més, ha afegit que l'Ajuntament fa "un seguiment diari" i, en el moment que es depassen els límits, s'iniciarà el protocol perquè "és un problema de la màxima prioritat per a les persones que tenen problemes respiratoris".

Ha admés que, tal com denuncia Ecologistes en Acció, va haver-hi un dia en què s'han pogut superar els nivells però ha assegurat que "amb un dia no és suficient perquè es posen en marxa els protocols", que van ser aprovats aquesta legislatura. "No tenim cap problema a posar-los en marxa però el que no podem és activar-los quan no es compleixen els mínims", ha conclòs.

next