Ribó assegura que el seu cunyat no ha fet "cap servei a l'EMT" i que Grezzi va ser qui va contractar el despatx

L'alcalde nega la vinculació del seu familiar amb l'empresa pública i assenyala la coincidència que les informacions isquen l'últim dia de la campanya electoral
8 novembre 2019 17:39h
L'alcalde ha exposat que el despatx del qual és soci el seu cunyat està format per "sis advocats i cadascun d'ells té la seua cartera de clients". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA (EP). L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest divendres que el seu cunyat "en cap cas ha fet cap servei" a l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de la ciutat com a advocat. El primer edil ha assenyalat que la decisió de la companyia pública de contractar amb el gabinet en el qual el seu familiar treballa i del qual és accionista va ser del president de l'entitat i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

"Això ho va acordar el president de l'EMT", ha dit Ribó en al·lusió a la decisió de designar un altre advocat d'eixe gabinet, Salvador Martínez, com a "secretari" del Consell d'Administració de la companyia municipal. Així mateix, l'alcalde ha destacat que en aquest despatx cada lletrat "té la seua cartera de clients" i ha insistit que el seu familiar no ha treballat per a l'Empresa Municipal de Transports.

Joan Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als mitjans de comunicació després de l'acte de tancament de campanya de Més Compromís, preguntat per la informació publicada aquest divendres per Las Provincias que indica que el seu cunyat és soci del bufet d'advocats que ha facturat 220.000 euros a l'EMT.

L'alcalde ha destacat, a l'inici de la seua resposta, que aquesta informació "ix el dia de tancament de la campanya" per a les eleccions general del pròxim diumenge i ha considerat que pot haver-hi "un intent molt clar" de relacionar-lo amb l'Empresa Municipal de Transports després del frau de quatre milions detectat en les arques.

"La primera cosa que s'ha de dir és que la informació ix el dia de tancament de la campanya. No sé si té alguna relació, és possible. Crec que és un intent molt clar de relacionar la meua persona amb un tema, el de l'EMT", ha plantejat el responsable municipal.

Després d'això ha assenyalat que té "molt poc a dir" respecte a la pertinença del seu cunyat al gabinet contractat per aquesta companyia i ha ressaltat que en "és una pràctica normal" entre els professionals del dret "fer un gabinet i constituir-se en equips d'advocats".

"Efectivament, el germà de la meua dona està en un gabinet d'advocats en el qual hi ha un altre advocat, que es diu Salvador Martínez, que va ser designat pel president de l'EMT com a secretari", ha manifestat Joan Ribó a continuació.

Carteres pròpies

Igualment, ha exposat que aquest és un despatx format per "sis advocats en el qual cada advocat té la seua pròpia cartera de clients" i ha asseverat que, "per descomptat", el germà de la seua dona "en cap cas ha fet cap servei a l'EMT", per la qual cosa ha descartat "vinculació" del seu familiar amb aquesta entitat pública. "No té res a veure", ha dit.

Preguntat pel percentatge de participació –un 32% segons les informacions publicades– que el seu cunyat té en el citat bufet, Ribó ha indicat que desconeix "com estan organitzats allà dins". "El que sí que sé és que cadascú té el seu paquet de clients. Com s'organitzen després no ho puc dir perquè no ho conec. El percentatge no el sé", ha insistit.

En aquest punt, el primer edil ha declarat: "El que puc afirmar, perquè en el seu moment ho vaig parlar amb ell, és que no ha fet cap mena de servei respecte a l'EMT. Per tant, no té res a veure".

Així mateix, preguntat per si quan es va decidir que fora eixe gabinet el que fera alguns serveis per a l'EMT es coneixia la circumstància que el seu cunyat era membre del despatx, Joan Ribó ha manifestat que aquesta qüestió la va decidir Grezzi i que ell la va conéixer després.

"Això ho va acordar el president de l'EMT. Jo em vaig assabentar posteriorment. No sé si el meu company Giuseppe Grezzi coneixia aquest fet o no. Jo ho vaig conéixer a posteriori", ha agregat.

Preguntat per si ho va comunicar, l'alcalde ha apuntat: "Jo no li ho vaig comunicar. A més, és que ni li ho vaig comunicar ni li vaig preguntar". A més, ha repetit que el seu familiar no té res a veure amb els serveis a l'Empresa Municipal de Transports i que ell tampoc. "En qualsevol cas, sí que he de dir que ni el germà de la meua dona ha fet cap servei a l'EMT perquè després sí que em vaig assabentar, ni per descomptat jo tinc res a veure perquè és una decisió d'una persona de confiança que va fer el president de l'EMT", ha assenyalat.

next