Ribó assegura que l'accés ferroviari al port de València podrà finançar-se amb fons de la Unió Europea

L'alcalde ha remarcat que la solució per carretera "només podrà ser finançada pels valencians"
8 agost 2019 14:11h
L'alcalde manté la seua postura que l'accés al port per carretera implica problemes mediambientals. / JORGE GIL EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat aquest dijous la construcció d'un accés nord al port de caràcter ferroviari i de tres estacions intermodals –Port, Fonteta de Sant Lluís i Sagunt–, i ha explicat que aquesta opció podria finançar-se a través de fons de la Unió Europea. En aquest sentit, ha remarcat que la solució a través de carretera i de camions "només podrà ser finançada pels valencians". 

Així s'ha pronunciat l'alcalde durant la visita a les noves instal·lacions de La Marina junt amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. "Apostem pel tren perquè pensem que València és un node fonamental del Corredor Mediterrani", ha recalcat. 

L'alcalde considera que, d'aquesta forma, mentre es millora l'accés al port, s'aconseguirà que el corredor "també avance". "Si pot ajudar-nos a acabar l'estació intermodal per a construir els túnels d'eixida i deixar el túnel de Serradora per al port fonamentalment, podem guanyar tots", ha argumentat Ribó. La iniciativa, ha assenyalat, "suposaria un clar i definitiu impuls al Corredor Mediterrani, al soterrament de vies i al Parc Central". 

Ribó s'emmiralla en altres "experiències europees" –com ara Hamburg, Rotterdam, Anvers o Barcelona–, que qualifica de "molt positives" per a utilitzar el tren "amb l'objectiu d'evitar la contaminació". L'alcalde manté la seua postura que, si bé l'accés nord suposaria un impuls per al port, també implica "problemes mediambientals" que caldria "analitzar" i "evitar". "Hi ha unes limitacions de contaminació de l'aire que estan a Europa", ha assenyalat. 

Aquest dimarts, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ja va plantejar una mesa de diàleg permanent entre el Ministeri de Foment, la Generalitat, l'Autoritat Portuària i l'Ajuntament per a coordinar les actuacions relatives a la infraestructura. 

next