Revocada l'expulsió de Carmen, la dona boliviana que porta 17 anys vivint a València

La Delegació del Govern espanyol considera, en contra del criteri del jutjat, que queda acreditat l'arrelament d'aquesta persona, que té dos fills i tres nets espanyols
18 febrer 2019 17:40h
S'analitzarà tot el procediment des del principi per a saber per què no es va presentar en el seu moment tota la documentació. / EFE

VALÈNCIA. La Delegació del Govern espanyol al País Valencià ha revocat l'expulsió de la dona boliviana que resideix a València des de fa dèsset anys i la deportació de la qual va ser paralitzada dijous passat després que els seus representants legals recorregueren l'ordre d'expulsió.

Segons han indicat a EFE fonts de la Delegació del Govern espanyol, l'expulsió ha quedat revocada perquè, a tenor del recurs presentat pels seus advocats, s'ha presentat la documentació suficient per a reconéixer l'arrelament d'aquesta dona.

La dona, que va quedar dijous passat en llibertat després de passar dos dies als calabossos de la comissaria de la localitat de Paterna (l'Horta Oest), anava a ser deportada a Bolívia perquè un jutjat considerava que no tenia arrelament suficient a València.

Les mateixes fonts han assenyalat que, en paral·lel a la revocació de l'expulsió, s'analitzarà tot el procediment des del principi per a saber per què no es va presentar en el seu moment tota la documentació.

La dona treballa com a empleada de la llar interna i cuidant xiquets i ancians, i té dos fills i tres nets espanyols, segons fonts de la plataforma pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIEs NO). La plataforma va argumentar que l'ordre d'expulsió estava des del 28 de gener en la comissaria i no va ser notificada a temps a la seua advocada, la qual cosa va impedir que la lletrada poguera actuar per a paralitzar l'expulsió.

next