Diari La Veu del País Valencià
El restaurant que va impedir que un pare entrara al bany de dones a canviar el seu fill acomiada el cambrer

VALÈNCIA (EFE). El restaurant denunciat per impedir que un pare canviara el bolquer del seu bebé al bany de dones ha demanat disculpes pel “mal emocional causat” i ha assegurat que lamenta la “desafortunada situació” generada per “l’actuació incorrecta” d’un empleat que ja no tornarà a treballar al local.

Així ho assegura aquest dimecres la direcció del restaurant de Nàquera La bicicleta mágica en un comunicat remés a EFE, en el qual assenyala que l’empleat que no va deixar a l’home utilitzar el bany on estava l’únic canviador de bebés “va actuar de manera unilateral, sense consultar la direcció de l’empresa”.

Segons fonts de la direcció, ja havien rebut queixes sobre eixe cambrer, que treballava amb “caràcter puntual” els caps de setmana i sobre el qual s’han pres “mesures correctores” i se li ha comunicat que no tornarà a treballar al restaurant.

La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, que va presentar la denúncia davant la Conselleria d’Igualtat, entén que els canviadors de bebés han de ser accessibles tant per a homes com per a dones, de manera que s’evite que es produïsquen incidències o que es limite l’ús que en puguen fer els uns o les altres en el moment de la seua utilització pel simple fet que els canviadors s’hagen incorporat només al bany de dones.

Les mateixes fonts han indicat que l’empresa va instal·lar el canviador de bebés en el bany femení “únicament per un motiu de dimensions, ja que és més gran que el dels homes”.

A més, assenyalen que normalment faciliten un altre espai d’ús privat per a qualsevol client que el necessite, que en nombroses ocasions ha sigut usat per pares o mares per a desenvolupar qualsevol necessitat de canvi, lactància o per a adormir els seus bebés.

“Fa 20 anys que treballe en hostaleria i aquesta és una situació surrealista”, assegura la direcció, que ha explicat que si haguera sigut informada pel cambrer de la petició del client “mai” se li hauria negat l’entrada i, fins i tot, li haurien oferit el despatx, “una cosa que hem fet infinitat de vegades”.

Segons han explicat, “quan va demanar el full de reclamacions li’l vam donar” i, posteriorment, el propietari va tindre un “enuig descomunal i paraules desagradables” amb l’empleat, ja que no li va consultar abans de contestar al client.

Les fonts han assenyalat que el propietari està “sensibilitzat amb la paternitat” perquè té una filla xicoteta i han explicat que van posar el canviador de bebés “per a oferir un valor afegit” al restaurant. “Amb un volum de quasi 400 persones no tinc capacitat de l’omnipresència i no puc controlar cadascuna de les actuacions que fa cada empleat”, assegura el propietari.

“L’empresa en cap moment considera que haja de ser la mare qui canvie el bebé”, aclareixen des de la direcció, i afegeixen que l’empresa “va actuar de manera prudent a causa de la possible queixa d’altres dones que es pogueren sentir incòmodes per la presència d’un home en l’espai per a dones”.

També afirmen que no existeix cap normativa respecte a la col·locació de canviadors als banys i assenyalen que l’empresa “en cap moment va pretendre ferir els sentiments de cap client”.

“El nostre establiment és lloc de trobada de nombroses famílies; som pares i mares i facilitem tot el que nosaltres mateixos necessitem o hem pogut necessitar”, aclareixen. Finalment, des del negoci asseguren que actuaran amb “immediatesa” per a “reparar el mal i crear un protocol eficaç d’igualtat en aquests escenaris”.

Comparteix

Icona de pantalla completa