El responsable de Política Lingüística creu que Bravo està a favor que s'atenga la ciutadania en les dues llengües

L'Oficina de Drets Lingüístics presentarà el seu informe anual al setembre en un context d'augment de denúncies per casos de vulneració dels drets dels valencianoparlants 
7 agost 2019 14:00h
Trenzano lamenta que les denúncies per casos de vulneració lingüística hagen augmentat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, ha anunciat aquest dimecres després d'una reunió amb representants d'Escola Valenciana que l'Oficina de Drets Lingüístics (ODL) presentarà el seu informe anual al setembre, a partir del qual analitzarà la situació del valencià i plantejarà les actuacions futures. 

L'anunci arriba en un moment en què les denúncies per casos de vulneració de drets lingüístics per part de funcionaris de l'Administració s'han incrementat, una situació que Trenzano ha lamentat. No obstant això, ha afirmat que creu que tant la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, com el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "estan pel fet que es garantisca atendre la ciutadania en les dues llengües oficials" 

A aquest respecte, ha recordat que el desplegament de la Llei de Funció Pública que ha d'aplicar el requisit lingüístic és competència de la Conselleria de Justícia. Per la seua banda, insisteix que des de la Direcció General han treballat "incorporant un pla d'acompanyament lingüístic" als seus treballadors i "amb accions concretes en algunes conselleries".

Així mateix, Trenzano ha explicat que durant la darrera legislatura han presentat la campanya de promoció del valencià per "a ensenyar als ciutadans que tenen una llengua que és seua", mentre que en l'actual mandat pretenen "avançar perquè la facen servir en tots els àmbits de la societat i que puguen ser resposts en ella". 

next