La platja de les Fonts d'Alcossebre reobri després d'una setmana tancada

La comissió tècnica creada per a supervisar l'estat de les platges acorda el tractament i la desinfecció d'aigües abans que arribe a les zones de bany
31 juliol 2019 16:45h
La platja de les Fonts d'Alcossebre portava tancada des del dimecres passat. / AJUNTAMENT ALCALÀ DE XIVERT-ALCOSSEBRE

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre reobrirà aquest dimecres la platja de les Fonts, tancada des de fa set dies en detectar-se la presència de contaminació d'origen fecal, després de rebre l'informe favorable de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. 

Segons han informat fonts municipals, aquest migdia s'ha signat l'ordre de reobertura i s'espera que la bandera verda torne a onejar en breu. El consistori havia habilitat un servei d'autobusos gratuïts dissabte passat perquè els usuaris d'aquesta platja pogueren traslladar-se a altres arenals de la localitat. 

La platja de les Fonts té la peculiaritat de comptar amb diversos brolladors naturals d'aigua, un dels quals va abocar aigua amb presència d'Escherichia coli, un bacteri que va ser detectat en l'analítica duta a terme de manera rutinària per la Conselleria dimecres passat. 

Una vegada es va tindre coneixement que l'aigua no era apta per al bany, el consistori va tancar la platja i va iniciar els treballs encaminats a "dessecar" el brollador i abocar les aigües al clavegueram perquè passen per la depuradora i així evitar que l'aigua arribe al mar. El dessecat del brollador va concloure dilluns passat, per la qual cosa des d'aquell moment ja no arriben aquestes aigües a la platja i els resultats de les anàlisis realitzades preses aquell dia i coneguts ara han sigut positius.

Reunió de la comissió sobre l'estat de les platges

De fet, aquest dimecres la comissió tècnica permanent ha acordat el tractament i desinfecció, de manera intermitent, de les aigües afectades des del punt d'emissió, per a garantir la qualitat de l'aigua abans que arribe a les zones de bany. D'aquesta forma, es procedirà a tractar l'aigua en les pròpies séquies. Aquesta supervisió també tindrà lloc en alguna instal·lació de tractament d'aigües que hi ha en una zona industrial i en la qual s'han detectat algunes deficiències. 

D'altra banda, s'estudiarà el desviament d'algunes séquies perquè l'aigua no desemboque en el mar, segons ha informat la Generalitat. A mitjà i llarg termini, es col·laborarà amb els municipis a executar la millora dels claveguerams urbans.

Precisament, algunes d'aquestes actuacions s'emmarcaran dins de l'III Pla de Sanejament, un programa de garantia del tractament d'aigües a través de la reutilització i de la cura del medi ambient. 

El subsecretari d'Infraestructures Hidràuliques, José Vicente Benadero, ha advertit que des de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Transició Ecològica i Emergència Climàtica es continuarà treballant de manera conjunta amb els ajuntaments de l'horta. "Aquests desafiaments suposen una oportunitat per a millorar i arribar a l'excel·lència en l'àmbit de la qualitat de les aigües", ha manifestat.

next