Reobertes les platges de la Devesa i la Malva-rosa després d'unes anàlisis "perfectes" 

La zona es va tancar al bany aquest dijous després de detectar alts nivells de bacteris
5 juliol 2019 12:01h
Les platges es van tancar aquest dijous perquè superaven els nivells permesos de bacteris. / EFE

VALÈNCIA. Les platges de la Malva-rosa i de la Devesa de València –des de la Gola de Pujol fins a la Gola del Perellonet–, que van ser tancades al bany aquest dijous, ja tornen a estar obertes, després de conéixer-se els resultats de les anàlisis realitzades la passada jornada.

El consistori valencià va tancar al bany ambdues platges perquè es van superar els nivells permesos del bacteri Escherichia coli. Aquest divendres, però, el regidor Sergi Campillo ha explicat que "les anàlisis que ha fet l'Ajuntament de València després del pic de concentració bacteriana han eixit perfectament, amb valors pròxims a 0", ha explicat aquest divendres. Davant d'aquests resultats, la Conselleria ha decretat la reobertura de les platges.

Campillo també ha volgut remarcar que hi ha "un sistema molt garantista de seguretat", ja que "es monitoren les platges dia a dia per a controlar la salubritat". 

Fonts municipals van informar aquest dijous que no hi ha constància de problemes en les depuradores del Saler i Pinedo, i que la possible causa de l'arribada d'aquests bacteris podria ser l'augment del cabal d'aigua de reg, que podria haver arrossegat aigües amb aquests bacteris de la zona de Sedaví-Alfafar que desemboquen directament en la gola de Pujol. 

A mitjans de juny, els ajuntaments de València i Alboraia van restringir el bany un dia a les platges de la Malva-rosa, Cabanyal i Patacona a causa de la troballa de bacteris coliformes en una anàlisi de l'aigua realitzada per la Conselleria de Medi Ambient. 

Així mateix, a finals de juny les platges de la Patacona i Port Saplaya Nord d'Alboraia (l'Horta Nord) es van tancar dos dies al bany, ja que es van detectar nivells elevats de paràmetres microbiològics.

next