El regidor Pere Fuset, el més votat en les primàries de Compromís per a les municipals

Els simpatitzants de la coalició referenden Ribó com a alcalde de València amb un 90% dels vots
10 març 2019 13:00h
Fuset ha obtingut 1.670 vots en les primàries de la coalició valencianista. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha sigut el candidat amb més vots en les primàries de Compromís per a les eleccions municipals, amb 1.670 vots. Només l'avança l'alcalde de València, Joan Ribó, qui amb 5.519 vots i un 90,14% ratifica la seua posició com a candidat a l'Alcaldia de la ciutat. Tant en València com en Castelló i Alacant només hi havia un candidat a l'Alcaldia, per la qual cosa el que estava en joc eren les posicions de la resta de la llista. 

Els tres candidats a l'Alcaldia de cada municipi també es van enfrontar a una votació, encara que, com que no hi havia una altra candidatura a aquest lloc, l'altra opció era el vot en blanc. Ribó a València, Natxo Bellido a Alacant i Ignasi Garcia a Castelló han superat sobradament la votació, amb entre un 85% i un 90% dels sufragis. Un cas similar és el de la candidata a Elx, l'exdiputada a les Corts Mireia Mollà, que tampoc no tenia competència i ha guanyat amb un 78,27% dels vots.

En el cas de València, després de Fuset s'han situat quatre regidors de l'equip de govern actual de Ribó: Carlos Galiana, Isa Lozano, Glòria Tello i Giuseppe Grezzi. En sisé lloc ha quedat l'alcaldessa pedània de la Torre, Lucía Beamud; en seté, el regidor Sergi Campillo, i en huité, l'excoordinadora de Lambda Luisa Notario. Darrere de Notario han quedat l'alcalde pedani de Castellar-l'Oliveral, Alejandro Ramón; l'actual secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades, i la regidora de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Pilar Soriano.

El procés de primàries de la coalició valencianista va concloure aquest dissabte després d'una votació en línia i una votació presencial, que es va celebrar en la jornada del dissabte, a les seus de la coalició en tot el territori. Als resultats de la votació se'ls hauran d'aplicar els criteris de paritat i pluralitat de les forces que integren la coalició –Bloc, Iniciativa i VerdsEquo–, per la qual cosa les posicions finals en les llistes dels candidats encara no es coneixen.

Les més votades a Alacant i Castelló

En el cas d'Alacant, Sonia Tirado ha guanyat la votació, per davant del president del Comité d'Empresa de Creu Roja Espanyola, Rafa Mas; el candidat al Senat el 2015 i 2016 Albert Poveda; l'exregidora de Millena Maria Monter i la regidora en el consistori d'Alacant María José Espuch.

A Castelló, les tres primeres classificades són dones: les regidores Alicia Brancal i Verònica Ruiz han sigut primera i segona, i la militant Aida Artola ha sigut tercera. L'altre edil que compon actualment el grup, Enric Porcar, no s'ha presentat.

Per la seua part, a Elx, els quatre regidors actuals de Compromís han sigut els més votats, amb Mireia Mollà com a candidata i Antonio García, Esther Díez i Felip Sànchez com a més votats en la llista.

next