La reforma de l'Estatut del 2011 acaba la tramitació: el DOGV i el BOE publiquen aquest dimecres el nou text 

El text normatiu que inclou la reforma d'un article per a tractar d'ajustar les inversions de l'Estat al pes poblacional valencià entra en vigor aquest 13 de març del 2019
13 març 2019 12:30h
Les Corts Valencianes van aprovar la reforma l'any 2011 i el passat mes de febrer van refrendar el text que van enviar les Corts espanyoles. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publiquen aquest dimecres, 13 de març, la reforma de l'Estatut valencià que recull el compromís que les inversions de l'Estat a l'autonomia siguen equivalents al pes poblacional. Per a tractar de garantir aquestes inversions es crearà una comissió negociadora Generalitat-Estat. L'entrada en vigor del nou articulat serà a partir d'aquest mateix dimecres.

En concret, la modificació de la norma valenciana inclou un nou punt a l'article 52 que recull que "la Generalitat Valenciana participarà en les decisions sobre la inversió de l'Estat a la Comunitat Valenciana, la qual, exclòs el Fons de Compensació Interterritorial, serà equivalent al pes poblacional de la Comunitat sobre el conjunt de l'Estat per un període de set anys".

Amb la publicació en tots dos butlletins oficials, la reforma de l'Estatut iniciada a les Corts l'any 2011 arriba a la seua fi. El passat 28 de febrer les Corts van refrendar la reforma aprovada abans pel Senat i a finals de desembre del 2018 pel Congrés. Una reforma que no és idèntica a la que va eixir del parlament valencià fa ara quasi 8 anys però que permet, almenys, la creació d'una comissió bilateral estable Generalitat-Estat.

next