La rectora de la UV, "preocupada i decebuda" pel pressupost de la Generalitat per a les universitats

Mavi Mestre considera que els comptes presentats per al 2020 suposen "un retrocés"
5 novembre 2019 18:37h
La rectora ha tornat a exigir la firma del conveni col·lectiu de les universitats, que va ser acordat el passat 24 d'abril, per a permetre la millora de les retribucions del professorat. / BIEL ALIÑO, EFE

VALÈNCIA. La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha expressat aquest dimarts davant del Consell de Govern de la institució acadèmica la seua "preocupació i decepció" pel projecte de pressuposts aprovat per la Generalitat pel que fa al finançament de les universitats per a l'exercici 2020, que suposa "no ja una millora, tal com hem exigit, sinó un retrocés".

En la mateixa línia s'ha manifestat el vicerector d'Economia i Infraestructures, Justo Herrera, qui ha recordat "com s'ha millorat la despesa social autonòmica des del 2015" però que aquest esforç "no ha afectat les universitats". Herrera ha explicat, a més, que la Universitat de València, per les seues singularitats, és "la més perjudicada per aquesta marginació en els pressuposts autonòmics".

Mestre, d'altra banda, ha tornat a exigir la firma del conveni col·lectiu de les universitats, que va ser acordat el passat 24 d'abril, per a permetre la millora de les retribucions del professorat contractat i la incorporació de noves figures de contractació. També ha reiterat la necessitat d'eliminar la taxa de reposició. Representants de sindicats i de diferents centres han fet una crida a actuar coordinadament enfront de la Generalitat per tal de millorar els recursos de les universitats.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next