Rafael Blasco gaudeix dels primers dies fora de la presó de Picassent

L'exconseller del PPCV ha obtingut el tercer grau penitenciari després de complir tres anys i set mesos de la condemna imposada
1 febrer 2019 11:15h
Blasco està condemnat a sis anys i mig pel cas Cooperació. / EFE

VALÈNCIA. L'exconseller Rafael Blasco, condemnat a sis anys i mig per delictes de malversació i falsedat documental pel desviament de fons públics destinats a cooperació internacional, gaudeix ja dels primers dies fora de la presó de Picassent després d'haver obtingut el tercer grau penitenciari.

La concessió d'eixa mesura va ser aprovada per Institucions Penitenciàries a proposta de la Junta de Tractament de la presó de Picassent, amb data del 29 de gener, després de complir tres anys i set mesos de la condemna imposada.

Fins ara, Blasco, de quasi 74 anys, havia gaudit de dos permisos penitenciaris ordinaris: el primer, a finals de 2017 i, el segon, a l'estiu de 2018.

En tots dos casos, van ser concedits pel jutge de vigilància penitenciària després de sengles informes favorables de la Junta de Tractament i sense oposició del Ministeri Fiscal perquè entenia que podia "redundar en benefici de l'intern i en la consecució de la rehabilitació d'aquest".

Blasco va ser donat d'alta aquest dijous al Centre d'Inserció Social (CIS) de València, en unes instal·lacions pròximes al centre penitenciari, on haurà de passar la nit, segons han informat fonts d'Institucions Penitenciàries.

L'exconseller i exdirigent del PPCV té pendent el judici per altres dues peces separades del cas Cooperació, que previsiblement se celebrarà entre el 15 d'abril i el 19 de juliol d'enguany, segons les estimacions previstes inicialment per les parts.

Al costat de Blasco s'asseuran en la banqueta altres 23 acusats pel desviament de vora quatre milions d'euros d'ajudes públiques destinades a projectes humanitaris.

En aquest judici es determinaran les responsabilitats per les suposades irregularitats comeses en concedir subvencions a ONGs en 2009, 2010 i 2011 i per al projecte de construcció d'un hospital a Haití.

Sobre la major part dels processaments pesen les acusacions de prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau de subvencions, blanqueig i falsedat documental.

next