Quins treballadors estan exempts de fitxar a la feina?

El Ministeri de Treball publica una guia d'aclariment de dubtes sobre el registre de jornada laboral que ha entrat en vigor aquest dilluns
13 maig 2019 19:07h
El Ministeri assenyala que l'alta direcció, els autònoms i els treballadors de cooperatives estan exclosos de fitxar. / MINISTERI DE TREBALL

VALÈNCIA. Aquest dilluns ha entrat en vigor el registre horari obligatori per a quasi totes les empreses i les seues plantilles. Hi ha, però, alguns treballadors que no es veuran afectats per aquesta mesura. El Ministeri de Treball ha publicat aquesta vesprada la 'Guia sobre el registre de jornada', un document on s'expliquen a grans trets els objectius de la nova mesura, com s'han de conservar els registres i a qui afecta. 

En relació amb aquest darrer punt, el Ministeri assenyala que l'alta direcció, els autònoms i els treballadors de cooperatives estan exclosos de fitxar. Així, en el document s'especifica que "queden completament exempts de l'aplicació de la norma el personal d'alta direcció", "els treballadors que compten amb un règim específic o particular en matèria de registre de jornada" i "socis treballadors de cooperatives, treballadors autònoms, etc." 

En el cas de les cooperatives, s'especifica que la relació amb els seus socis "és societària, de manera que la normativa laboral no resulta d'aplicació, excepte remissió expressa. En matèria de temps de treball dels socis treballadors correspon a les normes internes de la mateixa cooperativa la regulació de la durada de la jornada, del descans setmanal mínim, de les festes i de les vacances anuals, de manera que no es preveu l'aplicació supletòria de la legislació laboral ni, per tant, l'obligació de registre de jornada."

next