'¿Quién es el jefe?' activa un qüestionari perquè la ciutadania dissenye els ous que vol consumir

Els consumidors ja han decidit el tipus de llet que volen beure i les condicions en les quals es produeix
6 juliol 2019 17:32h
Alguns supermercats ja han mostrat el seu suport a la iniciativa. / PXHERE

VALÈNCIA. '¿Quién es el jefe? La marca de los consumidores' és un moviment iniciat per consumidors anònims i ramaders mitjançant el qual es dissenya un producte per a produir-lo en condicions adequades i vendre'l a un preu just per al productor. La iniciativa va sorgir a França fa ara dos anys. 

Així, aquesta iniciativa permet als consumidors escollir en quines condicions es produeix allò que consumeixen i també asseguren al productor una remuneració justa. A l'estat espanyol van començar creant un qüestionari perquè els consumidors dissenyaren la llet que volien beure i, després d'haver aconseguit que més de 6.000 persones participen en la iniciativa, han activat un qüestionari perquè els clients decidisquen com són els ous que volen menjar.

A França els productes de 'La marca de los consumidores' ja estan presents en diversos supermercats, i a l'Estat, alguns com Carrefour ja han mostrat el seu suport a la iniciativa. Però, primer, cal que almenys els consumidors completen el qüestionari per a dissenyar els ous. 

Accedint a la pàgina web de '¿Quien es el jefe?' qualsevol persona pot completar el qüestionari i participar en la iniciativa de diverses maneres. Algunes associacions agràries valencianes, com és La Unió de Llauradors, ja han mostrat el seu suport a '¿Quién es el jefe?' durant l'acte de presentació de la iniciativa que es va celebrar a València el passat 27 de juny.

next