Qui dia passa, any empeny - 9 de desembre

9 desembre 2019 06:00h

Tal dia com hui de l'any 2008, el papa Benet XVI –equis, uve, palito per als amics– va anomenar prefecte de la Congregació per al Culte Diví el cardenal "valencià" Antonio Cañizares Llovera, que va nàixer a Utiel l'any 1945 i té un carrer dedicat al seu poble, amb placa i recordatori. Per aquell temps, Cañizares ocupava la seu de Toledo, fins que ens l'enviaren a València, l'any 2014.

En els cinc anys que l'home exerceix d'arquebisbe de València, a més d'haver ampliat els armaris del palau per a poder guardar les capes roges que llueix en les celebracions, el cardenal Cañizares ha protagonitzat alguns episodis que ens poden fer pensar que, potser, entén molt de litúrgia i de moda eclesiàstica, però ben poc de solidaritat cristiana. De tant en tant, inspirat probablement per l'Esperit Sant, el cardenal escriu cartes que haurien de fer esborronar els cristians amb dos dits de cervell i que, a mi, que no he estat afavorit amb la virtut de la fe, em recorden un llibre antic que també pretenia evangelitzar els analfabets i es titulava "Alfalfa espiritual para los borregos de Cristo".

Mentre el món es preocupa pel canvi climàtic, les guerres que assolen el planeta, la falta de recursos, la nefasta "distribució" de la riquesa, l'ascens de la ultradreta que pretén acabar amb els pocs drets consolidats per la classe treballadora, la violència masclista contra les dones, l'escassa imparcialitat de la justícia, la pobresa que amenaça fins i tot les persones que exerceixen treballs precaris i mal pagats o la impunitat dels pederastes encoberts per les jerarquies de diverses religions, per no esmentar d'altres problemes d'abast universal o territorial, el cardenal Cañizares considera que "imponer una ideologia a través de la enseñanza es un crimen", quan la ideologia que s'imposa no és la seua...

Ara fa pocs dies, l'home ha declarat que el possible pacte entre forces diguem-ne progressistes, perquè dir d'esquerres seria mentir, per a formar govern a Madrid, ha tingut unes repercussions econòmiques molt negatives i ens deixa amb un gran temor. El cardenal de les capes llargues no esmenta fonts, ni li cal, perquè l'inspira qui l'inspira, però comenta que "les esquerres" volen imposar un pensament únic, pretenen aprovar l'eutanàsia, imposar la ideologia de gènere i el feminisme radical i, en definitiva, fomentar l'odi i l'aversió. Tot això en castellà, clar, perquè el valencià no és una llengua digna d'expressar la paraula dels representants de Déu en la Terra....

Per a ell, Vox no és un partit d'extrema dreta sinó de dreta, i els perills que amenacen "lo que constituye España" i ens porten a l'oblit i l'abandonament de Déu, són el matrimoni gai, l'avortament i l'eutanàsia, la fecundació artificial (de veritat, ho ha deixat escrit) i, last but not least, l'independentisme.

Si hi haguera un Déu just, jo imagine una mà enorme que baixa del cel, agafaria la capa roja de princesa Disney del cardenal i se l'emportaria directament cap al cel, per a deixar-lo caure des d'una altura que, abans d'arribar a la Terra, li permetera pensar si tot això que diu s'ajusta, poc o molt, a la doctrina de Jesucrist i a la realitat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next