Quasi 300 bombers participaran en la Cremà de València

El Centre d'Emergències 112 reforça la seua participació en el dispositiu de Falles amb un 43% més de personal
18 febrer 2019 17:30h
Durant totes les festes falleres el nombre d'efectius de guàrdia serà de 66 bombers. / EFE

VALÈNCIA. La Junta Local de Protecció Civil de València ha aprovat aquest dilluns el Protocol d'Actuació Municipal Falles 2019, pel qual es regirà l'actuació del Servei de Protecció Civil i Bombers en tots aquells actes d'afluència massiva, com ara mascletaes, cavalcades i castells de focs artificials. La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha avançat que en la Nit de la Cremà participaran en el dispostiu un total de 299 agents del cos de Bombers, mentre que durant totes les festes falleres el nombre d'efectius de guàrdia serà de 66.

"La novetat d'enguany es produeix en l'àrea de Russafa, ja que únicament la falla del carrer de Cuba realitzarà espectacle pirotècnic i, per tant, serà l'única del barri que tindrà un pla de seguretat juntament amb la plaça de l'Ajuntament", ha informat Menguzzato, qui ha destacat la col·laboració de serveis com Mobilitat o Sanitat, a més de la Creu Roja, voluntaris de Protecció Civil i el Centre de Coordinació d'Emergències 112, que reforçarà la seua participació en el dispositiu de Falles amb un 43% més de personal que l'any passat. 

"Hem de reconéixer el gran treball que ha fet el Servei de Protecció Civil i Bombers per a millorar la seguretat de la nostra ciutat en Falles", ha assegurat Menguzzato, qui ha recordat que "ja l'any passat vam posar en marxa aquestos plans de seguretat i també el protocol d'accessibilitat perquè tots els vehicles d'emergència pogueren arribar a totes les Falles. És una labor que continua amb el Protocol d'Actuació Municipal per a les Falles de 2019".

En aquesta Junta s'ha presentat i aprovat el Pla Territorial Municipal d'Emergències de València, elaborat pel Servei de Protecció Civil, que ja anteriorment va escometre per a la seua aprovació el Pla Territorial Municipal d'Incendis Forestals o el Pla Territorial d'Inundacions per a donar resposta coordinada i eficaç a tota mena de situacions d'emergència i catàstrofes naturals.

A la reunió de la Junta Local de Protecció Civil de València han assistit també els regidors Pere Fuset, Vicent Sarrià, Maite Girau, Neus Fábregas, Alberto Mendoza i Manuel Camarasa juntament amb representants de la Policia Local, el cos de Bombers, Protecció Civil i la Creu Roja. 

next