Puig veu Sánchez en el "camí correcte" per a formar una proposta de govern progressista

El president de la Generalitat recorda que existeix la possibilitat de repetir les eleccions 
8 agost 2019 16:58h
Puig assegura que Sánchez està "mirant totes les possibilitats" per a conformar un govern. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, segueix "el camí correcte" parlant amb partits polítics i agents socials per a conformar una proposta progressista de govern que obtinga la confiança de la societat "més enllà de les fronteres del PSOE".

Encara així, ha lamentat que la possibilitat de noves eleccions és una situació que "està ací" perquè si no hi ha acord, "l'itinerari institucional funcionarà", com ha manifestat aquest dijous a preguntes dels periodistes a Benidorm (la Marina Baixa) sobre la governabilitat a l'Estat.

"Ho hem vist desgraciadament en el passat", ha al·legat en referència a la convocatòria d'eleccions consecutives, per la qual cosa ha posat en valor el "gran esforç" de Sánchez per a "configurar una proposta de govern progressista més enllà de les fronteres del PSOE que genere la màxima confiança en la societat".

Respecte a l'exemple que suposa el govern valencià del Botànic, entre el PSPV, Compromís i Unides Podem, ha mantingut que les condicions són "diferents", ja que en la passada legislatura Podem va suposar un suport extern. "Eixa posició també va ser positiva", ha sostingut, i ha estimat així que l'entrada al govern "no és l'única opció possible" d'acord.

Per a Puig, el que ha quedat "clar" en les negociacions fallides és que es volien crear dos governs, "i això és inconstitucional". També ha advertit que "atenta contra els interessos dels ciutadans que volen i tenen dret que hi haja govern".

Un govern, no dos

En definitiva, ha posat l'accent que el futur govern pot estar "sustentat" per dues forces polítiques "o per tres; això no és transcendent". "I el que semblava traduir-se de les negociacions, i que vam veure tots, era que es volien formular dos governs al si d'un govern, i això no pot ser", ha recalcat.

Ha defensat, en aquesta línia, que Sánchez està "mirant totes les possibilitats" per a conformar un govern i que li agradaria que fora "com més prompte millor" i amb el qual el Consell puga "interlocutar" davant un "marc general molt complicat" a Europa.

"Necessitem un govern sòlid, i espere que finalment aquestes converses donen el seu fruit", ha asseverat, per a insistir que el fonamental no és la forma de govern sinó el contingut.

next