Puig i la ministra de Treball es reuneixen a València i veuen prioritària la lluita contra l'economia submergida

Magdalena Valerio s'ha mostrat "satisfeta" pel descens d'aturats en les últimes dades d'ocupació, però "preocupada per la qualitat dels llocs de treball" que es creen
3 juliol 2019 13:08h
Valerio ha indicat que l'economia submergida és "insolidària". / GVA 

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, s'han reunit aquest dimecres a València per a parlar sobre la cooperació en matèria laboral entre el govern valencià i l'espanyol, i comentar les últimes dades de l'atur. A més, Puig ha traslladat a la ministra que la lluita contra l'economia submergida i contra el frau fiscal i laboral que se'n deriva hauria de ser una de les prioritats del Ministeri. 

A aquest respecte, Valerio ha apuntat que una de les ferramentes clau per a aquest fi és la mesa de diàleg social, que dedica un dels seus cinc grups de treball a aquesta qüestió. També ha indicat que l'economia submergida és "insolidària" perquè "no cotitza, ni fa vigilància de les condicions laborals, ni paga a Hisenda", a més que permet que les empreses facen "competència deslleial".

A més, ha aprofitat per a llistar les distintes iniciatives posades en marxa des del Ministeri, entre les quals es troben la creació d'un observatori contra el frau fiscal o el pla de lluita contra la temporalitat abusiva i la contractació parcial fraudulenta, així com la recent aplicació obligatòria del registre de jornada. D'altra banda, ha assegurat que una de les prioritats de l'executiu és la prevenció de riscs laborals.

"Preocupats" per la qualitat del treball

Quant a les dades de l'atur de l'últim mes de juny, que indiquen que les persones sense treball són 5.067 menys al País Valencià i 63.805 menys al conjunt de l'estat espanyol, la ministra ha assegurat que estan "satisfets", però que continuen "preocupats" per "la qualitat dels llocs de treball" que es creen. "Volem un treball digne que procure una independència vital en les persones de totes les edats", ha indicat. A més, ha assenyalat que és important que "les persones de més de 40 0 50 anys excloses del mercat de treball es puguen reincorporar".

next