Puig reconeix que hi ha contactes amb els grups però que són per a constituir la Mesa de les Corts

Les reunions per a formar un nou govern no s'abordaran fins després de les eleccions municipals i europees del 26 de maig
6 maig 2019 13:45h

VALÈNCIA. Les reunions entre el PSPV, Compromís i Unides Podem-EUPV per a formalitzar el nou govern de la Generalitat hauran de seguir esperant. "No hi ha data", ha assegurat el cap del Consell, Ximo Puig, aquest dilluns, abans de trobar-se amb el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, qui ha acudit al Palau de la Generalitat a lliurar la memòria d'activitats de l'òrgan estatutari corresponent al 2018.

Ara per ara, els socis del Botànic "encara no tenen una data concreta" per a reeditar el govern per a la següent legislatura, ha afirmat Puig. Sí que es produiran "diversos contactes", però  seran per a configurar la Mesa de les Corts, ja que el Parlament valencià inicia la nova etapa el 16 de maig.

Les reunions entre el PSPV, Compromís i Unides Podem no començaran, ha reiterat Puig, fins que no passen les eleccions municipals i europees del 26 de maig. "Ha passat una setmana" dels comicis autonòmics, ha recordat el president, i les properes votacions, "en certa mesura, ho condicionen tot", començant, ha exemplificat, per "l'agenda política". "Hi haurà contactes, sobretot per a abans del 16, perquè s'han de constituir les Corts i s'ha de triar una mesa del Parlament", ha reconegut.

Puig ha assegurat que els socialistes es reuniran amb tots els partits, més enllà del Botànic. "Les converses entre els grups polítics és la democràcia", ha dit mentre refermava que està "en contra de la fronterització en blocs". "S'ha de parlar, però la nostra prioritat és que hi haja un govern de progrés a la Comunitat", ha sentenciat.

Per altra banda, el president no creu que les converses entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias puguen condicionar ni afectar l'entesa amb Unides Podem a l'hora de conformar el govern de la Generalitat. En aquest sentit, ha defensat l'autogovern que dona "capacitat per a decidir i portar endavant un projecte polític". "Ací es prenen les decisions respecte al futur de la Comunitat Valenciana".

"Nosaltres estem disposats al fet que Podem estiga en el govern, com ho estàvem fa quatre anys, perquè com més sòlid siga el govern i la majoria parlamentària que el sustenta, millor", ha conclòs Puig, qui ha asseverat que "hi haurà un govern, estiga format per dos o tres partits, però hi haurà un govern. Ací no es tracta de sumar trossets, sinó que hi haja un govern com el que hem tingut durant aquest temps".

next