Puig reconeix el treball normatiu de l'AVL i li demana que accelere el foment de l'ús social del valencià

El president de la Generalitat rep l'informe d'activitats del 2017 de l'òrgan estatutari
6 maig 2019 14:46h
Puig celebra que l'AVL haja aconseguit traure la llengua del debat "partidista". / TWITTER XIMO PUIG

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat aquest dilluns, 6 de maig, la feina que està duent a terme l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) aprofitant que el president de l'AVL, Ramon Ferrer, ha acudit al Palau a lliurar la memòria d'activitats de l'òrgan estatutari corresponent al 2017.

Puig ha agraït la tasca desenvolupada per l'AVL per a "normalitzar" el valencià i "situar la nostra llengua fora del debat partidista". Això no obstant, el cap del Consell ha demanat redoblar esforços per a "augmentar l'ús social" de la llengua pròpia.

"L'AVL ha estat una història d'èxit per als valencians", ha assegurat Puig, ja que l'activitat de l'acadèmia ha allunyat el valencià de "la crispació" que produeix l'ús "partidista" de la llengua. Aquest enfrontament polític al voltant de la llengua "no afavoreix l'ús ni a la nostra cultura", ha indicat Puig.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha manifestat el cap del Consell, "està consolidada" i el valencià "està clarament assentat ja en el sistema d'ensenyament", però, ara, el repte passa per "insistir i continuar avançant en l'ús social i als mitjans de comunicació del valencià, on clarament està endarrerit", ha demanat Puig.

next