Puig creu que el PSOE ha de continuar parlant amb Podem i "prémer l'accelerador" per a formar govern

El president de la Generalitat ha cridat a la "serenitat" i a "no dramatitzar" per la possibilitat d'una repetició de les eleccions al novembre
29 juliol 2019 19:31h
Puig afirma que Sánchez va presentar un programa de govern al qual podrien donar suport "moltíssims grups parlamentaris". / EUROPA PRESS ARXIU 

VALÈNCIA. El president de la Generalitat Valenciana i líder del PSPV, Ximo Puig, ha defensat aquest dilluns que el PSOE, "per descomptat", ha de mantindre les negociacions per a formar govern "amb Podem, Esquerra Unida i el conjunt de forces progressistes; també Compromís". "Hem de prémer l'accelerador per a buscar una solució", ha reivindicat.

Després de la investidura fallida de Pedro Sánchez, ha cridat a la "serenitat" i a "no dramatitzar" per la possibilitat d'una repetició de les eleccions al novembre. "Jo no estic en 'comportament electoral' ni hi ha cap mandat ni direcció en aquest sentit", ha subratllat a preguntes dels periodistes en finalitzar la Comissió d'Acció Exterior i Relacions amb la Unió Europea.

Puig ha advocat per "parlar, dialogar i buscar els acords més racionals i lògics", una cosa en què "tots els partits estan concernits". "És inimaginable dir als ciutadans que s'han equivocat, perquè van votar majoritàriament el PSOE i és el Partit Socialista qui ha de liderar aquest govern", ha reivindicat per a rebutjar les posicions "incapaces d'arribar a acords" i els "bloqueigs" a un pacte.

El president de la Generalitat ha posat l'accent que veu "bastant vergonyós que un partit com el PP, que va tindre en el seu moment el suport del PSOE en una situació semblant, ara ni es done per al·ludit". També ha carregat contra la posició de Ciutadans, "un altre partit que fa poc va arribar a un acord amb el PSOE i ara sembla impossible arribar a un acord".

"No es poden abaixar els braços; Sánchez va presentar un programa de govern al qual podrien donar suport moltíssims grups parlamentaris, amb sis eixos de futur per a aquest país", ha emfatitzat. I ha instat a parlar de continuïtat i a buscar solucions per als problemes dels ciutadans en un moment molt complex: "Espanya té una oportunitat que no podem malgastar".

En el cas del País Valencià, Puig ha reconegut l'existència de "preocupació" en el Consell per la pròrroga dels Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) que va aprovar, en el seu moment, el ministre d'Hisenda popular Cristóbal Montoro, si bé ha remarcat que el procés segueix "l'àmbit institucional lògic que preveu la Constitució".

No obstant això, el president ha garantit que no deixaran de prestar els serveis públics fonamentals que "són de justícia per als valencians". "No podem anar més enllà ni arribar on voldríem, però per descomptat no estarem per davall de la mitjana en la prestació de serveis", ha recalcat i s'ha compromés a "buscar totes les fórmules necessàries" per a fer-ho possible. 

next