Puig no creu que actualment es "donen les circumstàncies" per a reunir-se amb Torra

El cap del Consell assenyala que l'agenda catalana ha dificultat la normalització de les relacions entre el País Valencià i Catalunya però confia que la situació "millore"
5 juliol 2019 10:51h
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, considera que una reunió ara amb Quim Torra posaria el "focus" en una qüestió que ell no pot resoldre. / CATALUNYA RÀDIO

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat una reunió amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, en aquests moments: "No crec que, en aquests moments, es donen les circumstàncies".

El cap del Consell ha lamentat que Torra no assistira a un acte a Barcelona el setembre passat en suport al Corredor Mediterrani amb més de 1.500 empresaris: "Em va semblar trist que no acudira", ha sostingut en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio aquest divendres, recollida per Europa Press.

Puig ha defensat la necessitat de parlar sempre, però ha considerat que si ara es trobara amb el seu homòleg català, el "focus" de conversa estarà en un debat que ell no pot resoldre.

Preguntat sobre la investidura de Pedro Sánchez, Puig ha declarat que unes noves eleccions generals serien "el pitjor resultat de la ineficàcia dels polítics".

"Els ciutadans ja han triat i no els podem dir que s'han equivocat", ha afirmat, i preguntat sobre si creu que Sánchez hauria de pactar amb independentistes, ha contestat que en l'agenda independentista no hi ha pragmatisme.

"Espere que això canvie. Les relacions entre dues comunitats veïnes haurien de normalitzar-se, però l'agenda catalana en els últims anys no ho ha fet possible. Confie que la situació millore", ha afegit.

next