Puig es mostra a favor que Sánchez agafe el telèfon a Torra per a "començar pel principi"

El president de la Generalitat creu que no hi ha millor alternativa que el govern dels socialistes amb Unides Podem
16 novembre 2019 18:05h
Per a Puig, la manera d'afrontar aquest diàleg és "sense esperar grans resultats el primer dia". / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA (EP). El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat favorable al fet que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, agafe el telèfon al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, per a "començar pel principi": "El principi és parlar".

Així s'ha pronunciat Puig aquest dissabte en una entrevista en el programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, recollida per Europa Press. Puig ha assegurat que "no veu una alternativa millor" per a un govern per al conjunt d'Espanya que la plantejada en l'acord entre Unides Podem i el PSOE, i ha instat els independentistes a preguntar-se si hi ha "una millor solució".

Davant el plantejament de l'entrevistador de si el PSOE hauria d'apostar per un acord amb Esquerra Republicana o amb Ciutadans, Puig ha afirmat: "Jo crec que els electors ja han decidit. Crec que hi ha una majoria progressista en un moment molt complicat, encara que no és per a tirar coets, però hi ha una majoria progressista. I el que ha passat amb Ciutadans, crec que és bastant definitori".

En aquest sentit, Puig ha incidit en el fet que "als independentistes no se'ls està demanant l'adhesió a aquest govern", sinó "que faciliten, d'una manera pragmàtica, un govern que sempre serà millor que el de les dretes" per a "començar un diàleg complicat i complex, però que és inevitable".

Per a Puig, la manera d'afrontar aquest diàleg és "sense esperar grans resultats el primer dia, és una qüestió en la qual hi ha de tindre paciència, moderació i tranquil·litat". "Crec que hi ha posicions en aquests moments molt dispars, confrontades si es vol", ha assenyalat Puig, que ha defensat "un diàleg en positiu, però sense intentar buscar solucions molt ràpides a una situació que és molt complexa".

Preguntat sobre si aquest diàleg hauria d'incloure la situació dels polítics presos, ha assenyalat: "Cal anar molt a poc a poc, sabem que partim de posicions molt distants, però es poden trobar punts de diàleg".

next