Puig, malgrat la victòria socialista: "Ho he de dir amb tota claredat, el punt amarg és l'ascens de l'extrema dreta"

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat que els socialistes han aconseguit una victòria "considerable", malgrat que els hauria agradat "anar més enllà"
10 novembre 2019 22:50h
Puig ha assegurat que l'ascens de l'extrema dreta és "el punt amarg" de la nit. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest diumenge després de conéixer el resultat de les eleccions generals que "l'únic punt amarg és l'ascens de l'extrema dreta". "Ho he de dir amb tota claredat", ha asseverat. "Treballarem per a aïllar totes les idees que fan retrocedir aquesta societat", ha afegit al respecte.

Així s'ha expressat Puig després de conéixer la victòria del PSOE amb 120 escons, tres menys que en els passats comicis. En aquest sentit, ha assegurat que "totes les idees tenen cabuda al nostre país, menys aquelles que volen atemptar contra els principis que representen una societat democràtica i avançada", en referència a Vox, que ha adquirit 52 escons.

"Totes les arengues i crits que hi ha hagut aquesta nit per part dels fanàtics tindran una resposta. No deixarem passar cap tipus de retorn al pitjor dels passats d'aquest país", ha insistit Puig.

D'altra banda, també s'ha mostrat "content" per la victòria "considerable" dels socialistes, malgrat que ha matisat que els hauria agradat "anar més enllà". "Qui ha guanyat és el PSOE i és Pedro Sánchez", ha declarat, tot afegint que "la conseqüència no pot ser el bloqueig, com en el passat", i que "s'han de buscar fórmules perquè puga governar". 

Així mateix, s'ha mostrat confiat que un govern socialista "serà còmplice amb la Comunitat Valenciana". "Ajudarem un govern que entenga l'agenda valenciana i que entenga que només podem viure des de la convivència i el diàleg, fugint del fanatisme", ha afegit.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next