Puig justifica el recurs al transvasament Tajo-Segura i reclama "no fer guerres estèrils de l'aigua"

El president considera que la situació del Mar Menor no ha d'afectar els regants d'Alacant
25 desembre 2019 17:40h
Puig demana "no fer guerres estèrils de l'aigua". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El cap del Consell, Ximo Puig, ha insistit que el recurs que interposarà la Generalitat contra el transvasament Tajo-Segura pretén "defensar els interessos dels regants d'Alacant i del conjunt de la Comunitat", al mateix temps que ha reclamat "no fer guerres estèrils de l'aigua".

El president s'ha manifestat en aquests termes en una entrevista en la Cadena SER, que recull Europa Press, en la qual ha tornat a manifestar el rebuig de l'administració valenciana a la decisió del Ministeri per a la Transició Ecològica d'autoritzar un transvasament de 7,5 hectòmetres cúbics a través de l'Aqüeducte Tajo-Segura per al mes de desembre, que es destinaran exclusivament al proveïment urbà.

Puig ha recalcat que des del País Valencià "no s'entén" aquesta resolució, ja que, segons ha recordat, la Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura va proposar un transvasament per al mes de desembre de 19,6 hectòmetres cúbics, però ha sigut finalment retallat a la meitat i sols per a consum humà.

"En el transvasament Tajo-Segura hem fet el mateix des del primer moment: s'hi ha recorregut i presentarem un altre recurs quan es publique perquè no hi estem d'acord".

El president, que ha comentat que entén que "la situació és diferent a Múrcia" a causa de l'estat del Mar Menor però que "això no ha d'afectar els regants d'Alacant", ha instat a "no fer guerres estèrils de l'aigua": "Ací només ens van portar mal de cap i balafiament", ha conclòs.

next