Puig insta Torra a "preservar la pau cívica" i a "desterrar la violència" de Catalunya

El president de la Generalitat demana acabar amb l'equidistància i buscar una solució política 
19 octubre 2019 13:58h
El president de la Generalitat ha assegurat que la situació de Catalunya afecta "directament" el País Valencià. / GVA

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha exigit aquest dissabte al seu homòleg català, Quim Torra, "desterrar absolutament la violència" a Catalunya perquè la "primera obligació" dels responsables polítics és "preservar la pau cívica". "Ja no hi caben més excuses", ha insistit.

Així s'ha expressat Puig a preguntes dels mitjans en la visita a la II Mostra de Turisme valencià, a València, on ha defensat que "tots els responsables polítics tenen com a primera obligació, precisament, preservar clarament la pau cívica i la convivència". "I això és el que li exigisc al president Quim Torra i a tots els actors polítics de Catalunya", ha assenyalat.

Puig ha remarcat que la violència "no pot tindre cap suport" i que "no poden haver-hi excuses ni es pot parlar d'un debat sobre si hi ha infiltrats o no infiltrats". "El que cal fer és acabar amb la violència i no pot haver-hi equidistància", ha subratllat.

Ha insistit que "és fonamental la convivència" i ha remarcat que aquesta "no és possible amb violència". Al mateix temps, ha defensat que "sense diàleg no hi ha democràcia". Puig ha reclamat als responsables polítics de Catalunya "acatar la sentència íntegrament", al mateix temps que ha demanat que "no es faça una lectura interessada" de la mateixa "per part d'altres sectors".

"Solució política"

En aquest context, ha reclamat que "s'òbriga el temps de la política per a solucionar un conflicte que s'ha enquistat; que té arrels polítiques, i que, per tant, ha de tindre una solució política des de la legalitat i el diàleg, dins de la llei, de la Constitució i de l'Estatut d'Autonomia".

El president de la Generalitat ha assegurat que la situació de Catalunya afecta "directament" el País Valencià "des del punt de vista polític i econòmic", i ha remarcat que la relació econòmica entre Catalunya i el País Valencià "és molt important".

Puig ha admés que "qualsevol rebombori o tall de carretera fa molt de mal" al territori valencià i "genera problemes als mercats europeus", i ha demanat "mantindre obertes les comunicacions per a evitar que es col·lapse una part important de la nostra economia".

Finalment, el president també ha donat "tot el suport de la Generalitat" als transportistes valencians que aquests dies han mostrat la seua preocupació pels problemes amb què es troba la xarxa viària que travessa Catalunya.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next