Puig espera una solució al sistema de finançament que ajude a establir un nou pla per a les universitats

L'IVIE presenta a l'UJI el IV Informe del Sistema Universitari Públic Valencià
1 juliol 2019 13:43h
El president assegura que les universiats són consicents de la situació econòmica de la Generalitat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que espera que "sí o sí" hi haja una solució definitiva al sistema de finançament que també ajude a establir el nou pla de finançament de les universitats valencianes.

Puig s'ha expressat així davant els mitjans abans d'assistir a l'UJI a l'acte de presentació del IV Informe del Sistema Universitari Públic Valencià (SUPV) elaborat per l'Institut d'Investigacions Econòmiques (IVIE) en ser preguntat per la millora del sistema de finançament de les universitats públiques valencianes.

"Nosaltres estem compromesos a elaborar un nou pla de finançament de les universitats públiques valencianes. I, més enllà del sistema, el que volem és veure, d'una manera concertada, com podem ser més útils a la societat", ha asseverat.

El cap del Consell ha subratllat que les universitats han sigut "conscients en tot moment" de quina era la situació que patien les finances de la Generalitat i, per tant, ara espera "que sí o sí hi haja una solució definitiva al sistema de finançament que també ens ajude a establir el nou pla de finançament de les universitats valencianes".

next