Puig, en el Dia d'Andalusia a Mislata: "El combat contra les dones de l'extrema dreta és impresentable"

El cap del Consell reivindica la "fusió de cultures" que "sumen i no són contradictòries" per a construir "la millor de les terres"
24 febrer 2019 10:10h
Puig va defensar la lluita pels drets de les dones com una qüestió "irrenunciable". / GENERALITAT

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el valor de la importància de la "fusió de cultures" que, ha afegit, "sumen i no són contradictòries" en la celebració al País Valencià del Dia d'Andalusia que va tindre lloc aquest dissabte a Mislata (l'Horta Oest).

En la intervenció del cap del Consell durant l'acte celebrat a Mislata per a commemorar la diada d'Andalusia, en el qual Puig va estar acompanyat per la consellera de Justícia, Administració Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, i per l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, el president de la Generalitat va retreure "el combat" que manté "la dreta i l'extrema dreta contra les dones" i va qualificar aquest com a "impresentable".

El president va agrair la tasca de les 200.000 famílies valencianes que "tenen relació directa amb Andalusia" en la "fusió" de cultures i va destacar la importància de l'associacionisme per al reforç de la identitat cultural. "Gràcies a ells, la Comunitat és més gran i més pròspera", va assegurar el cap del Consell, que va afegir que la societat valenciana "l'hem construïda entre tots".

En aquest sentit, va manifestar que la Constitució i els estatuts d'autonomia "han marcat un espai de nova mirada, de convivència, de progrés social i de progrés econòmic", per la qual cosa va considerar que, "malgrat la crisi, la situació "va millorant substancialment".

El president va recordar també el poeta andalús Antonio Machado de la mort del qual es van complir aquest divendres 80 anys. Cal recordar que, per altra banda, la Generalitat va certificar la compra de Villa Amparo, a Rocafort (l'Horta Nord), aquest divendres. Puig va destacar que l'últim lloc on va viure a l'Estat "abans que haguera d'anar-se'n i morir a Cotlliure” va ser al País Valencià.

"Ací va ser acollit, com qualsevol persona serà sempre acollida", va assegurar el cap del Consell, qui va manifestar el seu desig que "mai s'haja d'anar ningú d'Espanya, Andalusia o la Comunitat Valenciana per l'enfrontament" i va considerar que "la concòrdia és fonamental" en aquest sentit.

La lluita pels drets de les dones

Així, Puig va optar per plantejar "un espai de convivència i d'harmonia", que és, va denunciar, "tot el contrari del que fan uns altres, que volen posar fronteres". "Tant Andalusia com la Comunitat Valenciana han de mirar cap endavant, no podem tornar arrere", va recalcar i va considerat "preocupant" el “combat des de la dreta i l'extrema dreta contra les dones i els drets de les dones".

El president va considerar "absolutament impresentable" aquesta posició i va assenyalar com a "irrenunciable" la lluita contra aquestes idees, ja que, va concloure, "el que han aconseguit les dones en aquest temps gràcies al seu esforç i el seu combat no es pot menysprear".

next