Puig avança que divendres es coneixerà una part del segon escaló del Consell, que mantindrà el mestissatge

El president assegura que durant les setmanes vinents "s'anirà completant" l'organigrama en funció de "la representativitat" dels tres socis de govern i a la cerca d'un govern "àgil"
18 juny 2019 10:49h
El president, Ximo Puig, durant la presa de possessió dels consellers aquest dilluns. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que divendres ja es donarà a conéixer la primera part del segon escaló del Consell, que mantindrà el mestissatge perquè aquesta legislatura s'ha comprovat que és una fórmula "d'èxit". "És una fórmula que caldria exportar perquè, quan un govern de coalició ha fracassat, és quan no ha tingut una visió de conjunt", ha afegit.

Puig, en una nova edició dels 'Encuentros SER' organitzats per Radio Valencia, ha recalcat que "en cap moment" va tindre "cap dubte" que arribarien a un acord per a un pacte de govern amb Compromís i Unides Podem, encara que ha admés que les negociacions han sigut "intenses" perquè "la societat no és uniforme i cal aprendre a gestionar la diversitat".

Sobre aquest tema, ha explicat que en la reunió del pròxim divendres del primer ple del Consell amb els tres socis de govern es donarà a conéixer la primera part del segon escaló i en les pròximes setmanes "s'anirà completant" l'organigrama des de la fórmula del mestissatge, que s'aplicarà "en funció de la representativitat" i a la cerca d'un govern "àgil".

"Aquest govern tindrà els càrrecs necessaris per a gestionar bé perquè no hi ha una administració sobredimensionada. Galícia, per exemple, té el doble d'assessors que la Generalitat Valenciana", ha comentat.

Puig no ha volgut pronunciar-se sobre la convocatòria de noves eleccions si les discrepàncies entre els socis augmenten. "Això és política ficció i tenim massa coses a fer en la política real", ha remarcat. 

A més, ha constatat que sempre sorgeixen discrepàncies en un govern, encara que siga monocolor, perquè "sempre està Hisenda i els altres departaments", ha ironitzat. "Davant d'un problema, cal buscar solucions; no buscar problemes que generen més problemes", ha conclòs.

next