Puig diu que es busca "el millor acomodament legal" per a fer de Fira València un "aparador" del País Valencià

El president insisteix que el recinte ha d'estar al servei de l'economia valenciana
20 novembre 2019 16:46h
Puig remarca que Fira València "ha de ser un instrument a favor dels sectors productius per a la generació d'ocupació. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP). El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimecres sobre el futur de Fira València que s'està "en un procés de reflexió" i que "es tracta de buscar com és el millor acomodament des del punt de vista legal perquè es desenvolupe aquest aparador de tots els sectors productius de la Comunitat Valenciana".

Així s'ha pronunciat en ser preguntat per part dels mitjans pel model que planteja el Consell per a Fira València, després de conéixer-se que la negativa dels bonistes inversors a acceptar voluntàriament la subrogació del deute portarà a treballar des de "ja" en la reestructuració de l'entitat per a poder "dissoldre-la" i, "tot seguit", crear el nou ens que gestionarà el recinte, la fórmula jurídica del qual està encara per determinar.

"És obvi que hem d'aprofundir en els canvis que ja es van iniciar en l'anterior legislatura", ha dit, i "hi ha un deute enorme que la Generalitat està disposada a assumir, de més de 500 milions, però del que es tracta és de com es pot explotar adequadament la fira perquè siga aqueix aparador mundial d'aquesta comunitat i de tots els sectors productius".

Ha remarcat que Fira València "ha de ser un instrument a favor dels sectors productius per a la generació d'ocupació, de marques i de major riquesa". Per això, es tracta de veure "com ha de ser aquest instrument" i això és el que s'està debatent. "El fonamental és que hem fet un procés rigorós de reconversió i ara es tracta de buscar el millor acomodament legal perquè es desenvolupe", ha conclòs Puig.

next