Puig, sobre les denúncies del PP: "Si totes les empreses estigueren tan perseguides, la situació a la Comunitat seria molt difícil"

El president defensa que no té "cap tipus de relació" amb Mas Mut SLU ni amb Comunicacions dels Ports SA, i que "la croada" del PPCV contra ell "no té molt de sentit"
4 novembre 2019 13:44h
Puig es troba a Londres de missió comercial. / GVA, ANA AVELLANA 

Enviada especial a LONDRES / VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha pronunciat aquest dilluns sobre la denúncia del PPCV i la consegüent investigació d'Inspecció de Treball respecte d'un presumpte frau de subvencions que afecta les empreses Mas Mut SLU i Comunicacions dels Ports SA. "Si totes les empreses estigueren perseguides d'aquesta manera, la situació a la Comunitat Valenciana seria molt difícil", ha indicat des de Londres, on es troba de missió comercial.

Així s'ha expressat respecte a la denúncia dels populars a aquestes dues empreses vinculades al germà del president de la Generalitat, Francisco Puig. "El que queda molt clar és que jo no tinc cap mena de relació amb aquesta empresa; ni he donat cap ajuda, ni he participat de cap concessió", ha asseverat el Ximo Puig. 

D'aquesta manera, ha assegurat que "la croada" del PPCV contra ell "no té molt de sentit", ja que es tracta d'"un atac a una xicoteta empresa que, per descomptat, si ha fet alguna cosa mal, efectivament tindrà les seues conseqüències". "Tinc confiança absoluta en la justícia i en els funcionaris valencians", ha afirmat.

D'altra banda, ha afirmat que "si per al PP el gran problema dels valencians i les valencianes resideix en aquesta xicoteta empresa, em pareix que són ells els qui tenen un gravíssim problema. Per això, els ciutadans els van posar en el seu lloc fa pocs mesos", ha afirmat, respecte del resultat electoral que va relegar els populars a l'oposició.

El PSPV, "tranquil", però "fart"

Per la seua banda, el secretari d'organització del PSPV, José Muñoz, ha recriminat des de les Corts valencianes al PPCV la seua "estratègia d'assetjament polític". "No estem preocupats, estem farts", ha afirmat. 

En aquest sentit, ha fet valdre que abans que el Botànic accedirà al govern, "la meitat dels contractes –del programa Avalem Joves sobre el qual s'ha presentat la denúncia– eren de joves del PP". Entre ells, "Beatriz Ortiz, amb una vinculació molt directa" amb la secretària general del PPCV, Eva Ortiz. 

Així, ha situat aquesta nova denúncia en el marc d'altres que "durant el procés acabaven sent arxivades". En la mateixa línia s'ha pronunciat la vicepresidenta Mónica Oltra, qui ha restat "credibilitat" als populars per ser "un partit condemnat per corrupció que posa querelles que s'acaben arxivant". En qualsevol cas, ha indicat que "si hi ha irregularitats, s'han d'investigar". 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next