Puig critica que Casado visite el Baix Segura per a "confrontar" i recorda que hi ha dues llengües oficials

El president recorda que quan alguna comarca necessita alguna cosa "se l'atén"
28 desembre 2019 11:07h
El president ha dit a Casado que "no es tracta de parlar; es tracta d'actuar". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha criticat el president del PP, Pablo Casado, per la seua visita al Baix Segura d'aquest divendres, en la qual ha instat que es paguen les ajudes per la DANA de setembre i ha anunciat que els populars donaran suport a "les mobilitzacions al Baix Segura contra la imposició lingüística del valencià". Per a Puig, amb les seues declaracions, Casado "l'única cosa que està fent és intentar confrontar".

"Ací tenim dues llengües, castellà i valencià, i ací quan una comarca té un problema, se l'atén", va asseverar Puig en atenció als mitjans durant la seua visita a Sant Mateu, al mateix temps que va destacar que la Generalitat ha invertit 100 milions d'euros al Baix Segura, després de la DANA, "mentre que altres governs que estan administrats pel PP no han fet res".

El president ha dit a Casado que "no es tracta de parlar; es tracta d'actuar". Així, ha remarcat que el govern valencià ha aprovat ja sis decrets que "estan ajudant directament més de 20.000 persones", així com altres ajudes d'habitatge i a vehicles.

Així mateix, ha criticat al líder del PP perquè, al seu judici "ha dit clarament el que vol per a la Comunitat". "Vol que ens intervinguen, és a dir, que es retallen els serveis públics de qualitat que s'estan podent començar a donar en convergència amb altres llocs d'Espanya", va asseverar.

D'altra banda, Puig ha incidit que Espanya "necessita un govern", i ha criticat que "la dreta mai ha sigut generosa". "El PSOE, en el seu moment, va facilitar un govern amb el qual no estava d'acord, el de Rajoy, però el va facilitar", va manifestar.

"Del PP no es pot esperar mai res, no es pot esperar ni un gest de generositat, mai l'han fet ni en terrorisme ni en altres qüestions fonamentals per a la convivència d'Espanya, per la qual cosa no em sorprén", va agregar.

next