Puig considera que la convocatòria de la dreta ha fracassat i que els espanyols s'han oposat "a la crispació"

El president de la Generalitat remarca que "la societat espanyola necessita serenitat, diàleg i no tornar al passat de les dues Espanyes"
10 febrer 2019 19:21h
Aquest diumenge, Puig ha visitat el cim de Penyagolosa i ha assenyalat que ho ha fet acompanyat de moltes altres persones en una "jornada de pau". Imatge d'arxiu.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat aquest diumenge que, "afortunadament, els espanyols han girat l'esquena al frontisme, a la tornada al passat i a la crispació que plantegen alguns", en referència a la manifestació que s'ha celebrat a Madrid.

"És lamentable que hi haja dirigents polítics que posen el seu interés partidista i de destruir molt per damunt de la necessitat de construir un país en què cadascú puga expressar-se en llibertat i salvaguardar el valor fonamental de la convivència", ha agregat.

Aquest diumenge, Puig ha visitat el cim de Penyagolosa i ha assenyalat que ho ha fet acompanyat de moltes altres persones en una "jornada de pau" mentre d'altres "alimentaven espais d'odi, quan el que necessita la societat espanyola no és odi, sinó serenitat, diàleg i, sobretot, no tornar enrere, al passat de les dues Espanyes, a la ruptura". Aquest dissabte ja es va pronunciar en els mateixos termes

"S'esforcen per destruir i això és fàcil, però què proposen per a fer una Espanya millor? Quina és la seua alternativa? Aquest matí s'ha vist. No la tenen i si la tenen, l'amaguen, que és molt pitjor", ha dit, per a afegir que "el fracàs" de la convocatòria de les dretes a Madrid "és l'evidència que la societat espanyola és una societat intel·ligent, amb valors i que entén que no tot val, encara que es discrepe".

Finalment, el president de la Generalitat ha afirmat que els valencians "han sigut i són un exemple de convivència" i que "tots aquells que vulguen trencar-la i fer distincions entre espanyols bons i espanyols dolents fracassaran".

"Els valors constitucionals de llibertat, igualtat i solidaritat són més fortes que la flama de la crispació per la crispació que aviven des de la intolerància i els insults i tots hem de felicitar-nos per això", ha conclòs.


next