Puig confirma que l'A-7 serà gratuïta i diu que s'anunciaran ampliacions de Metrovalencia el 2020

Els serveis de Ferrocarrils de la Generalitat funcionaran durant el 2020 amb les mateixes tarifes dels últims anys, després de l'aprovació de la seua congelació
22 desembre 2019 17:34h

VALÈNCIA (EP). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat que l'A-7 serà gratuïta a partir de l'1 de gener i ha assegurat que, durant el primer trimestre del 2020, la Generalitat prepara diversos anuncis relacionats amb Metrovalencia, entre ells "ampliacions en l'àrea metropolitana" de la ciutat de València.

Així ho ha manifestat el cap del Consell després de visitar les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i de mantindre una trobada de treball amb el gerent d'aquesta entitat, Emilio Bayarri, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España. Allí, Puig ha anunciat que aquest 2019 ha estat "un any rècord" per a FGV, ja que s'han aconseguit 81 milions de viatgers en Metrovalencia i Tram d'Alacant, tres milions més que el 2018.

Referent a això, el president ha afirmat que la "vocació" del Consell és "situar el transport i la mobilitat en una part fonamental de l'estat de benestar". "Tots passem moltes hores a la setmana en vehicles públics o privats. Quan avancem en un transport públic de qualitat, millorem en qualitat de vida. Ampliarem en nous serveis d'FGV", ha agregat.

Referent a això, ha assenyalat que la futura L10 de València és "un element fonamental" i ha afirmat que durant el primer trimestre del 2020 s'anunciaran "altres iniciatives i altres ampliacions en l'àrea metropolitana" de València.

"Cal fer-ho a mig futur, pensant en què ha de ser l'FGV del futur. Volem fer aquesta anàlisi amb perspectiva i cal fer-ho d'acord amb les possibilitats econòmiques de la Generalitat i també pensant en com podem col·laborar amb la iniciativa privada per a poder avançar i que aquest transport públic siga de més qualitat possible i que arribe a la màxima gent possible", ha declarat.

D'altra banda, ha confirmat també la liberalització de l'A-7, cosa que ha descrit com "una gran notícia per al conjunt de la Comunitat Valenciana i molt especialment per a les comarques centrals i del nord, que no tenien una altra alternativa que l'autopista per a tindre una via de capacitat ràpida".

"A partir de l'1 de gener, complint amb el que s'havia promés, serà gratuïta per a tots els ciutadans que utilitzen aquesta carretera. Això significarà que per a moltes persones la qualitat de vida millorarà. De moment, a partir de l'1 de gener per a moltes persones això és una nova oportunitat per a arribar als seus llocs de treball o on hagen d'arribar", ha destacat.

Tren de la costa

Preguntat pel Tren de la Costa, el president de la Generalitat ha assegurat que per al govern valencià es tracta d'"una reivindicació ben viva". "Ara esperem que hi haja govern i quan hi haja govern ho tornarem a situar en l'agenda valenciana d'infraestructures", ha emfatitzat.

Igualment, ha fet valdre que, des de la part de gestió que correspon a la Generalitat, "sí que s'està avançant". "La línia d'Alacant a Dénia és en la que més recursos s'estan invertint. Nosaltres volem que siga ja aquesta la legislatura definitiva perquè tinguem un horitzó i el Tren de la Costa siga una realitat", ha afegit.

Amb motiu de la seua visita a FGV, el president ha anunciat que en aquestes dates especials, el servei de transport públic augmenta especialment el dia 31 de desembre, amb servei ininterromput les 24 hores del dia.

Millores en les tarifes

Els serveis d'FGV funcionaran durant el 2020 amb les mateixes tarifes dels últims anys, després de l'aprovació de la congelació de les tarifes per part del Consell d'Administració de l'entitat.

A més, amb l'objectiu d'afavorir l'ús del bitllet senzill, s'ha proposat eliminar l'obligació de validar-lo durant un determinat termini de temps, posterior a la compra, la qual cosa impedeix que puga caducar sense haver estat utilitzat.

També s'ha presentat la proposta d'aplicar en qualsevol títol la reducció per família monoparental (20% les de caràcter general o 50% les de caràcter especial), que actualment només s'aplica en el títol TuiN.

next