Puig "confia" que les urnes confirmen el 28 d'abril les previsions del CIS

El candidat del PSPV alerta, però, del gran percentatge d'electors que encara no han decidit el sentit del vot
11 abril 2019 17:16h
El líder del PSPV és el candidat més conegut per la ciutadania, segons l'enquesta del CIS. / GENERALITAT

VALÈNCIA. El president de la Generalitat i candidat del PSPV a les eleccions autonòmiques, Ximo Puig, ha destacat que li "agradaria molt" que el 28-A es produïren uns resultats similars als de l'enquesta del CIS, que apunten al fet que el govern del Botànic repetiria amb el PSPV com a força més votada. No obstant això, ha advertit que la consulta "parla d'un índex molt elevat, de quasi un 40%, d'indecisos".

Així s'ha manifestat Puig –que és, segons el CIS, el candidat més conegut per la ciutadania– en atenció als mitjans després d'un acte organitzat per la Coordinadora Valenciana d'ONGD al qual ha acudit a València. La consulta sobre les eleccions autonòmiques del pròxim dia 28 d'abril reflecteix que el PSPV és el partit amb major intenció de vot, amb un 30,9% i una forquilla de diputats d'entre 33 i 36 diputats.

En la mateixa enquesta, un 74,9% dels valencians ha assegurat que anirà a votar "amb tota seguretat" i un 11,9% ha respost que "probablement sí que ho farà". D'aquest electorat que anirà a votar, un 60,1% ha respost que "ja té decidit el seu vot" i un 38,7% que "no l'ha decidit". Per això, Puig ha demanat "molta prudència".

"Les enquestes són enquestes, fotos d'un moment, i marquen tendències", ha manifestat el líder socialista, al mateix temps que ha ressaltat que li "satisfà" que "hi haja un reforç del que és la voluntat de continuar un govern de progrés en la Comunitat Valenciana", per la qual cosa ha instat a "continuar sumant, cal mirar avant i no enrere".

next